Iohannis: Îi păcălim pe oameni

Președintele Klaus Iohannis a afirmat că statul român cheltuie mulți bani degeaba, fără folos. 

”Noi cheltuim foarte mulţi bani cu asistenţă socială şi nu neapărat cu mare folos. De multe ori îi păcălim pe oameni. Le dăm bani prea puţini să trăiască, prea mulţi să moară. Eu cred că şi asistenţa socială trebuie să fie cinstită”, a afirmat Klaus Iohannis la dezbaterea cu tema "România puternică: viziune politică şi servicii publice în slujba cetăţeanului", potrivit Agerpres.

Președintele a adăugat: ”Să facem asistenţă socială inteligentă, în aşa fel încât cel care este asistat social, fiindcă are temporar o problemă, să îl punem în situaţia să îşi rezolve problema, să se reintegreze pe piaţa muncii, iar cel care este asistat social şi nu poate reveni să îi asigurăm un venit care totuşi îl pune în situaţia să trăiască ca omul”. 

”Eu cred că de multe ori nu i-am ajutat nici pe oameni, nici societatea”

"Cel puţin în ultimii 26 de ani, ştiţi foarte bine, multe guverne au mers pe o gândire 'Hai să le dăm la oameni doi lei în plus şi atunci sunt foarte mulţumiţi', fără să judecăm dacă prin asta îi ajutăm pe oameni sau societatea, sau niciunul, nici altul. Eu cred că de multe ori nu i-am ajutat nici pe oameni, nici societatea", a completat preşedintele Iohannis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel