Trump, întrebat de mlaștina de la București: 'Iohannis va câștiga LUPTA. Îl sprijim!' TOATE răspunsurile aici

Klaus Iohannis, întâlnire cu Donald Trump
Klaus Iohannis, întâlnire cu Donald Trump

După conferința de presă comună Klaus Iohannis - Donald Trump, cei doi președinți au răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

Donald Trump a fost întrebat de un jurnalist român ce părere are despre lupta anticorupție "care este subminată de unii politicieni, de mlaștina de la București". Președintele SUA a zis: "Sprijim România și lupta anticorupție și îl vom sprijini foarte mult pe președintele vostru care este foarte popular, puternic. Are sprijinul nostru. Muncește din greu. Va câștiga acestă luptă".

---

Trump, întrebat despre James Comey:

- voi vorbi altă dată despre asta. Vom continua să conducem această țară, vrem să ne gândim la probleme, Coreea de Nord, Orientul Mijlociu. Ieri s-a demonstrat că nu a fost niciun fel de obstrucție, de înțelegere. James Comey a confirmat ce am zis. Dar a zis și multe lucruri neadevărate.

Iohannis, întrebat despre declaraţia omologului său american, Donald Trump, cu privire la împărţirea cheltuielilor în NATO:

- am fost şi eu la Bruxelles şi m-am întâlnit cu preşedintele Trump. I-am ascultat discursul şi mi-a plăcut, pentru că NATO se bazează pe valori. (...) Este o alianţă militară, iar cheltuielile militare sunt complicate. Sunt necesari mulţi bani, pentru că NATO este cea mai puternică alianţă de pe pământ şi vrem să o păstrăm aşa. Trebuie să cheltuim bani pentru apărare şi în momentul în care cheltui bani şi eşti într-o alianţă înseamnă împărţirea cheltuielilor. Sunt total de acord cu domnul preşedinte în această privinţă. Unora le-a plăcut, multora nu le-a plăcut, dar aceasta este situaţia. Trebuie să facem asta. Nu este un scop în sine, ci trebuie să facem asta pentru a fi puternici şi pentru a ne apăra naţiunile.

Preşedintele Donald Trump le-a transmis statelor membre ale Alianţei Nord-Atlantice să contribuie corespunzător şi să-şi onoreze obligaţiile financiare faţă de Alianţă, sugerând astfel, din nou, că ţările europene contribuie prea puţin financiar în cadrul NATO şi SUA prea mult. Trump a arătat că, în opinia sa, nu este corect faţă de cetăţenii şi contribuabilii din Statele Unite, adăugând că 23 dintre cele 28 naţiuni membre ale NATO datorează sume mari de bani din anii trecuţi".

Trump, întrebat despre securitate, despre amenințarea Rusiei la adresa securității. Ar trebui să declanșeze articolul 5 în caz de nevoie?

- da, suntem angajați în ceea ce privește declanșarea articolului 5. SUA țin mult la acest articol.

Trump, întrebat despre ridicarea vizelor pentru cetățenii români:

- nu am discutat problema vizelor. Klaus Iohannis a adăugat: 'Vom discuta sigur și problema ridicării vizelor, pentru că ridicarea vizelor e o problemă importantă'.

Iohannis, întrebat despre declarațiile lui Putin privind o posibilă agresiune rusească?

- toată lumea este îngrijorată, dar să fii îngrijorat trebuie să te facă să fii pregătit. Cred că noi trebuie să fim foarte clari, simpli, atunci când vorbim de Rusia sau cu Rusia. Cred că avem nevoie de dialog cu Rusia. Dar avem nevoie și de ce s-a hotărât la NATO: determinare, dialog.

Trump, despre lupta anticorupție din România - 'lupta anticorupție este subminată de unii politicieni, de mlaștina de la București':

- sprijim România și lupta anticorupție și îl vom sprijini foarte mult pe președintele vostru care este foarte popular, puternic. Are sprijinul nostru. Muncește din greu. Va câștiga acestă luptă.

știrea se actualizează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel