Urmărește emisiunea live



Iohannis și președintele Germaniei au discutat despre Schengen. Anunț după întâlnire

Președintele Klaus Iohannis l-a primit luni la Palatul Cotroceni pe omologul său german, Joachim Gauck. 

Cei doi au discutat despre criza imigranților, aderarea României la Spațiul Schengen, situația din Republica Moldova și despre summitul NATO de la Varșovia.

"Discuția noastră a prilejuit abordarea principalelor provocări: migrația, funcționarea Spațiului Schengen, evoluția din vecinătatea estică.

L-am asigurat (pe președintele Germanie - n.r.) de politica solidară a României în efortul de gestionare a efectelor crizei migratorii, dar și de combatere a cauzelor acesteia.

Suntem pentru un răspuns comun, iar solidaritatea se manifestă concret, având în vedere că România e al doilea contributor la FRONTEX, după Germania.

Totodată, l-am asigurat de valorea adăugată pe care aderarea României la Schengen ar aduce-o. Prin urmare, aceasta continuă să fie un obiectiv prioritar.

Am vorbit și despre Republica Moldova. Menținerea stabilității și a parcursului european al acesteia e o prioritate și credem că obiectivul trebuie să fie al întregii Uniuni.

Am vorbit și despre apropiatul summit NATO de la Varșovia, ce trebuie să transmită un mesaj de solidaritate, de unitate și coeziune în actualul context.

Am reiterat poziția României privind întărirea echilibrată a flancului estic al NATO, inclusiv al dimensiunii sudice, având în vedere evoluțiile de securitate în zona Mării Negre", a declarat președintele României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel