Klaus Iohannis și MAE român, reacții după atentatul din Turcia

Președintele Klaus Iohannis condamnă atacurile teroriste comise sâmbătă dimineață în capitala Turciei, soldate cu zeci de morți și peste 100 de răniți. De asemenea, Ministerul român al Afacerilor Externe condamnă cu fermitate atacurile teroriste din apropierea gării centrale din Ankara, unde urma să se desfășoare un miting autorizat.

„Condamn atacurile care au avut loc astăzi lângă gara centrală din Ankara, explozii în urma cărora s-au înregistrat numeroase victime, morţi şi răniţi. Îmi exprim, în numele meu personal și al poporului român, solidaritatea cu autoritățile de la Ankara și cu poporul turc și transmit condoleanțe pentru familiile greu încercate ale victimelor și persoanelor grav rănite în atacurile teroriste. România condamnă cu fermitate aceste atacuri criminale și reiterează întregul sprijin pentru Turcia", a transmis președintele Klaus Iohannis, într-un mesaj postat pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Și Ministerul Afacerilor Externe condamnă "cu fermitate" atentatul terorist din capitala Turciei, soldat, potrivit autorităților de la Ankara cu cel puțin 30 de morți și 126 de răniți.

[citeste si] 

"Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate atacurile teroriste care au avut loc astăzi, 10 octombrie 2015, în apropierea gării centrale din Ankara, unde urma să se desfăşoare un miting autorizat, explozii care s-au soldat cu numeroase victime şi persoane rănite.

MAE transmite condoleanţe autorităţilor turce şi poporului turc prieten, membrilor familiilor victimelor şi întreaga sa compasiune persoanelor rănite. MAE îşi exprimă solidaritatea cu poporul turc în aceste momente dramatice.

Ministerul Afacerilor Externe afirmă deplina sa susţinere pentru eforturile autorităţilor turce în vederea combaterii oricăror manifestări de tip terorist", se precizează în comunicatul MAE, postat pe site-ul instituției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel