Iohannis și Dăncilă, împăcare solicitată. Vosganian: M-aș simți jignit

Împăcarea dintre președinte și premier, printr-o mediere sau recomandare venită de la Bruxelles, se pare că nu este dorită de ALDE. Varujan Vosganian a răspuns tranșant. 

Una dintre cele mai fierbinți teme politice ale momentului este cea a împăcării dintre Klaus Iohannis și partidele aflate la guvernare. Mesajele transmise de tot mai mulți analiști indică existența unei voințe venite chiar de la Bruxelles ca această strângere de mână să aibă loc. Parlamentarul ALDE Varujan Vosganian susține că nu ar accepta o pace impusă sau solicitată din afara granițelor.

"Ar însemna poate sfârșitul carierei politice"

"Eu nu cred în împăcările pe care le impun sau pe care le solicită cei din altă parte. Chiar nu cred în asta. M-aș simți și jignit ca român. Să fie ca în India când veneau reprezentanții Imperiului Britanic să potolească maharajahii? Asta nu ține! Ceea ce ar trebui făcut este să se facă un tratat de pace, eu revin obsesiv la ideea condițiilor prealabile. (...) Pentru noi, o pace de acest fel ar crea avantajul că legile Parlamentului ar intra repede în vigoare și am putea să ne întoarcem la treburile noastre. Pentru Klaus Iohannis, însă, o împăcare ar însemna poate sfârșitul carierei politice", a declarat Varujan Vosganian la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel