Iohannis, discuții despre Guvernul Ponta cu ambasadorii UE

Candidatul Alianței Creștin Liberale la prezidențiale, Klaus Iohannis, s-a întâlnit marți cu ambasadorii statelor Uniunii Europene la București, potrivit Realitatea Tv.

Discuțiile s-ar fi focalizat pe ordonanța de urgență care le permite primarilor să schimbe partidul fără să-și piardă mandatul.

Iohannis s-a întâlnit cu diplomații chiar în ziua în care OUG aspru criticată de Opoziție a fost publicată în Monitorul Oficial.

"Pentru anul 2014, prin derogare de la prevederile art. 9 alin. (2) lit. h1) şi art. 15 alin. (2) lit. g1) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, în termen de 45 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene, consilierii locali şi consilierii judeţeni, precum şi candidaţii care au fost declaraţi supleanţi, îşi pot exprima în scris şi o singură dată opţiunea cu privire la partidul politic, organizaţia minorităţii naţionale din care doresc să facă parte sau să devină independenţi, fără ca aleşii locali respectivi să-şi piardă calitatea dobândită în urma alegerilor", se arată în proiectul de ordonanţă de urgenţă.

Klaus Iohannis-GRIVCO. Reacția lui Crin Antonescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel