Iohannis și Antonescu: Nu facem rocadă!

Colegi de platou într-o emisiune B1 Tv, președintele PNL, Crin Antonescu, și prim-vicepreședintele PNL, Klaud Iohannis, au declarat că nu iau în considerare o rocadă prin care primul să candideze pentru funcția de premier, iar cel de-al doilea pentru cea de președinte al țării.

În prezent, Crin Antonescu este candidatul declarat al PNL la alegerile prezidențiale de anul acesta. Dacă șeful PNL va ieși câștigător în cursa din noiembrie, își propune să-l numească pe primarul Sibiului în funcția de premier.

"Când am venit în PNL, am făcut-o să îl sprijin pe Crin Antonescu, nu să îi iau locul. Cred că domnul Antonescu va fi președinte", a declarat, miercuri seară, Iohannis.

"Nu numai că e persoana potrivită, dar domnul Klaus Iohannis succede la președinție deoarece deține în prezent funcția de prim-vicepreședinte. Nu e o criză de succesiune. Atunci când va exista un congres al PNL și eu nu voi candida, fără îndoială, Klaus Iohannis e cel mai potrivit", a spus Antonescu.

"Cred că experiențe de tip hai să construim o coaliție împotriva unui partid dominant a trecut. Problema e dacă societate politică și românească poate alege un alt președinte decât reprezentantul PSD-ului. Trebuie plecat de la candidați în jurul cărora se strâng oameni, fără coaliții. E nevoie de cooperea de forțe anti-PSD. Se conturează o astfel de colaborare cu PMP, PPDD și PDL. Ne putem aduna în jurul unui om, în jurul unui proiect, unui gest politic, unui moment politic", a mai declarat Antonescu.

Citește și: Un lider PSD lansează o ipoteză extremă privind refacerea USL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel