Iohannis: Guvernul să găsească soluţii pentru noi secţii de vot în dispora, după decizia BEC

[] []

05 noi 2014 / 15:51
Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis a cerut, miercuri, Guvernului şi Ministerului de Externe să găsească urgent o soluţie pentru a înfiinţa secţii de votare în diaspora.

În legătură cu votul din primul tur de scrutin din diaspora, Klaus Iohannis a declarat: "Guvernul Ponta ne-a făcut de râs în lume, prin organizarea defectuasă din secţiile de votare. Românii au fost umiliţi".

El a precizat că, la sesizarea ACL de a înmulţi numărul secţiilor de votare şi de a crea oportunitatea de votare, iniţial li s-a transmis că acest lucru nu este posibil.

"Iată că Biroul Electoral Central a interpretat, ieri, articolul 54, alineatul 1, din legea 370/2004, privind alegerea preşedintelui României, şi a arătat că acest lucru este valabil doar în interiorul ţării. Aici nu se poate schimba numărul secţiilor de votare. Concluzie, unde nu există liste permanente, toţi votează pe liste suplimentare, s-au creat premisele înfiinţării unor noi secţii", a explicat candidatul ACL la prezidenţiale.

Citește și: ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 Iohannis: Rezultatele slabe, cauzate de dezinformarea făcută de PSD 

 

Klaus Iohannis a cerut Guvernului şi Ministerului de Externe "să se apuce urgent de treabă şi să găsească urgent o soluţie pentru a înfiinţa secţii de votare, în aşa fel încât acolo unde românii din diaspora vor să îşi exercite dreptul la vot, să găsească o posibilitate practică pentru a o face".

În plus, candidatul ACL a prezentat mai multe sesizări ale românilor din diaspora, care ş-au declarat "consternaţi" de modul în care au fost trataţi la primul tur al alegerilor, el adăugând că sunt "mii de astfel de sesizări care s-au trimis pe adresa BEC-ului".

"Dacă există la domnul Ponta, în Guvernul României, o urmă de demnitate şi de respect faţă de românii din diaspora, le solicit să rezolve problema", a mai spus Iohannis.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23