Iohannis: Guvernul să găsească soluţii pentru noi secţii de vot în dispora, după decizia BEC

Candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis a cerut, miercuri, Guvernului şi Ministerului de Externe să găsească urgent o soluţie pentru a înfiinţa secţii de votare în diaspora.

În legătură cu votul din primul tur de scrutin din diaspora, Klaus Iohannis a declarat: "Guvernul Ponta ne-a făcut de râs în lume, prin organizarea defectuasă din secţiile de votare. Românii au fost umiliţi".

El a precizat că, la sesizarea ACL de a înmulţi numărul secţiilor de votare şi de a crea oportunitatea de votare, iniţial li s-a transmis că acest lucru nu este posibil.

"Iată că Biroul Electoral Central a interpretat, ieri, articolul 54, alineatul 1, din legea 370/2004, privind alegerea preşedintelui României, şi a arătat că acest lucru este valabil doar în interiorul ţării. Aici nu se poate schimba numărul secţiilor de votare. Concluzie, unde nu există liste permanente, toţi votează pe liste suplimentare, s-au creat premisele înfiinţării unor noi secţii", a explicat candidatul ACL la prezidenţiale.

Citește și: ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 Iohannis: Rezultatele slabe, cauzate de dezinformarea făcută de PSD 

Klaus Iohannis a cerut Guvernului şi Ministerului de Externe "să se apuce urgent de treabă şi să găsească urgent o soluţie pentru a înfiinţa secţii de votare, în aşa fel încât acolo unde românii din diaspora vor să îşi exercite dreptul la vot, să găsească o posibilitate practică pentru a o face".

În plus, candidatul ACL a prezentat mai multe sesizări ale românilor din diaspora, care ş-au declarat "consternaţi" de modul în care au fost trataţi la primul tur al alegerilor, el adăugând că sunt "mii de astfel de sesizări care s-au trimis pe adresa BEC-ului".

"Dacă există la domnul Ponta, în Guvernul României, o urmă de demnitate şi de respect faţă de românii din diaspora, le solicit să rezolve problema", a mai spus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel