Iohannis - Grindeanu, la guvern. Chirieac: Dragnea este câștigător

Klaus Iohannis le-a spus miniștrilor, în deschiderea ședinței de guvern pe care o prezidează, că "sunt doi elefanți în încăpere" - ordonanța de grațiere și ordonanța de modificare a codurilor penale. Declarația președintelui vine după ce Sorin Grindeanu a afirmat că în ședință se vor dezbate actele normative înscrise pe ordinea de zi, printre care se află OUG privind elemente legate de construcția bugetară, precum și o HG prin care să fie declarată liberă ziua de 23 ianuarie.

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat, la România TV, cine este câștigătorul întâlnirii dintre Klaus Iohannis și Sorin Grindeanu de la Palatul Victoria de miercuri.

"Liviu Dragnea. Vă spun de ce. Dacă majoritatea PSD-ALDE dorește să dea Legea amnistiei și grațierii, care este cea mai autorizată persoană să facă acest lucru și din ce loc? Cea mai autorizată persoană este președintele țării care tocmai a făcut acest lucru de la înalta tribună a guvernului României. L-ați auzit pe Klaus Iohannis, în Palatul Victoria, cerând consultare publică pentru Legea amnistiei și grațierii. Cum s-a întâmplat acest lucru? Pe surse, ieri, s-a băgat, la presa binomului, informația că astăzi vor fi pe ordinea de zi amnistia și grațierea. La două săptămâni de la instarea guvernului, nu prea ne așteptam la o ordonanță de urgență. Deci era oricum cu semn de întrebare. Domnul președinte Iohannis cade în capcană și se duce la guvern unde premierul Grindeanu a zis că sunt alte lucruri pe ordinea de zi... cu zile libere, cu salarii, cu pensii și cam atât. Și atunci, domnul președinte a zis: 'uite elefanții! Ia să vedem, supuneți dezbaterii publice elefanții'. 'Bine, domnule președinte, dacă spuneți, asta o să facem', a spus Bogdan Chirieac.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel