Iohannis-Grindeanu, ședință la Bruxelles. Chirieac: Ne vom supune

Analistul politic Bogdan Chirieac consideră că România ”nu va avea nicio voce la Bruxelles” iar țara noastră se va ”supune deciziilor pe care le vor lua Germania și Franța”. Atât președintele Klaus Iohannis cât și premierul Sorin Grindeanu se vor deplasa la Bruxelles, unde vor purta mai multe ședințe în ceea ce privește viitorul Uniunii Europene. Cei doi nu au purtat consultări în ceea ce privește un punct de vedere comun.

Klaus Iohannis se va deplasa în cursul zilei de mâine la Bruxelles pentru a participa la Consiliul European fără să prezinte mandatul României cu privire la situația actuală din Europa. Totuși, șeful statului a precizat că nu împărtășește proiectul unei ”Europe cu mai multe viteze”.

Și premierul Sorin Grindeanu va pleca spre Belgia astăzi. Sorin Grindeanu participă la reuniunea socialiștilor europeni. Cei doi diplomați se vor deplasa la Bruxelles fără să fi purtat consultări în prealabil.

Analistul politic Bogdan Chirieac nu consideră că cei doi președintele și premierul ”vor vorbi pe o singură voce” la Bruxelles.

”Din nefericire România nu are nicio voce la Bruxelles. Nici a președintelui, nici a premierului. Vom face exact ceea ce va hotâră Europa. Eu sper să ia o hotărâre bună, nucleul dur, Franța și Germania. România doar se va supune. Nu va cere absolut nimic în schimb. Până la urmă Franța și Germania hotărăsc. Desigur, probabil că grupul de la Vișegrad va obține avantaje. (...)

Președintele nu vorbește la Bruxelles, iar premierul Grindeanu nu a apucat să își facă relații la Bruxelles. Faptul că nu este și președintele partidului nu ajută. Ajuta dacă premierul era și președintele partidului, iar în acest moment nu este cazul. Nu vom avea nicio voce, nu are rost să ne mințim”, a afirmat analistul Bogdan Chirieac la România TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel