Iohannis, felicitări pentru Putin . Chirieac: A făcut ceea ce trebuie, este o chestiune de politică externă

Bogdan Chirieac a comentat decizia lui Klaus Iohannis de a-l felicita pe Vladimir Putin pentru obținerea unui nou mandat de președinte al Rusiei. 

Analistul politic spune ca președintele Klaus Iohannis a acționat foarte bine, în contextul în care Donald Trump a făcut același lucru cu toate că i s-a recomandat să se abțină.

"Este o chestiune de politică externă, bine făcută acum de președintele Klaus Iohannis fiindcă președintele Trump a vorbit la telefon cu Vladimir Putin pentru a-l felicita. Atitudinea președintelui Iohannis este în contradicție în acest moment cu atitudinea Uniunii Europene. În timp ce Jean Claude Juncker l-a felicitat pe Putin, dar a insistat pe necesitatea securității comune, președintele Europei, Donald Tusk a refuzat să facă acest lucru. Angela Merkel l-a felicitat de asemenea pe Vladimir Putin, dar printre dinți, fiindcă Marea Britanie, știți foarte bine, vrea să unească Uniunea Europeană după otrăvirea fostului agent rus Serghei Skripal. Din această cauză, lui Donald Trump i s-a recomandat să nu-l felicite pe Putin, dar președintele SUA a făcut-o. România este partener strategic cu Statele Unite, iar președintele Iohannis a făcut ceea ce trebuie," a spus Bogdan Chirieac la România TV.

Europa, pe prea multe voci 

Chirieac spune că în acest moment Uniunea Europeană vorbește pe prea multe voci, iar România ține cont, într-o manieră corectă , de parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Anericii. 

"Europa vorbește în acest moment pe prea multe voci, iar România are nevoie de o singură voce pe care România să se bazeze. Nu se pune problema să nu respecți Uniunea Europeană, suntem un partener de încredere, chiar dacă de mâna a doua, fiindcă nu suntem lăsați în Schengen, primim liste negre cu oameni care trebuie să fie arestați, dar dincolo de aceste aspecte, suntem partener strategic cu SUA. Când o să-i închidă telefonul Trump lui Putin, o să taie linia telefonică și Klaus Iohannis," a încheiat analistul politic. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel