Iohannis face apel la votanții lui Tăriceanu din primul tur: ”Sunt puși în fața unui troc politic”

Prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, a făcut, vineri, apel public la unitatea liberalilor, adresându-se inclusiv votanţilor din primul tur al prezidenţialelor ai lui Călin Popescu Tăriceanu, apreciind că acesta "va fi practic subordonat PSD" în condiţia în care Victor Ponta îl va desemna premier.

El se declară "absolut convins că foarte mulţi dintre votanţii lui Călin Popescu Tăriceanu au fost de bună credinţă, considerând orientarea acestuia ca fiind liberală, şi se văd puşi acum în faţa unui troc politic, voturile lor fiind tranzacţionate pentru o iluzorie funcţie de premier".

Iohannis precizează că Tăriceanu, chiar presupunând că Victor Ponta şi-ar respecta de data aceasta cuvântul şi l-ar desemna prim-ministru, va fi practic subordonat PSD, motiv pentru care impunerea vreunei politici liberale este iluzorie.

"Fac un apel pentru unitatea liberalilor, pentru a găsi în noi forţa de a coagula societatea în jurul principiilor democratice, care astăzi sunt puse în pericol!", mai spune Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel