Urmărește emisiunea live


Iohannis explică pe ce a cheltuit banii la Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis, deranjat pentru că în presă au apărut informaţii conform cărora în luna martie Cotroceniul ar fi făcut cheltuieli uriaşe, în special pe deplasări, explică în premieră pe ce a cheltuit banii, scrie romaniatv.net.

Admnistraţia Prezidenţială precizează, într-un comunicat publicat pe site-ul instituției, că sumele care apar pe site-ul ministerului de finanţe, la capitolul execuţie bugetară a Palatului Cotroceni, se referă la cheltuielile de la începutul anului şi până în prezent.

"Cu privire la informațiile vehiculate în spaţiul public referitoare la cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale din luna martie a anului curent, prelucrate pe baza datelor preluate din documentul „RAPORT DE EXECUŢIE BUGETARĂ COFOG 3 LA DATA: 31-MAR-16", disponibil pe platforma online www.transparenta-bugetara.gov.ro, pentru corecta informare a opiniei publice, Departamentul Comunicare Publică face următoarele precizări:

Sumele cuprinse în documentul menționat reprezintă execuția bugetară cumulată de la începutul anului, de la 1 ianuarie până la data de 31 martie 2016. Rapoartele se publică la sfârșitul fiecărei luni pentru perioada cumulată.

Astfel, suma de 1.447.493,93 lei aferentă articolului bugetar 20.06.02 „Deplasări în străinătate" reprezintă execuţia cumulată la 31.03.2016 şi se compune din execuțiile lunare desfăşurate după cum urmează:

a. ianuarie 2016 – 99.027,48 lei;

b. februarie 2016 – 854.556,12 lei;

c. martie 2016 – 493.910,33 lei;

3. Suma aferentă articolului bugetar 20.06.02 „Deplasări în străinătate" pentru luna martie de 493.910,33 lei, reprezintă contravaloarea următoarelor operațiuni:

- transportul pentru deplasările externe ale delegațiilor oficiale şi de însoțire ale României (conform facturilor emise până la data prezentei de operatorii zborurilor speciale realizate), a curselor aeriene de linie pentru deplasările antemergătorilor care pregătesc vizitele oficiale, ale consilierilor prezidențiali şi consilierilor de stat care se deplasează în străinătate pentru acțiuni de reprezentare a României pe plan internațional;

- cazarea membrilor delegațiilor oficiale şi de însoțire ale României, antemergătorilor, consilierilor prezidențiali şi consilierilor de stat;

- închirierea, pe plan local, a unor mijloace de transport persoane şi materiale, conform specificului misiunii externe. 

În luna martie Klaus Iohannis a fost plecat în Israel, Palestina, Turcia, Bruxelles şi America, în majoritatea vizitelor fiind însoţit de Prima Doamnă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel