Iohannis, după reacția vehementă a Bulgariei: A fost o neînțelegere

La numai 24 de ore după ce Bulgaria îşi anunţa acordul pentru înfiinţarea unei flote comune româno-bulgaro-turce la Marea Neagră, sub umbrela NATO, Guvernul de la Sofia a revenit asupra deciziei. 

Premierul Boiko Borisov se opune chiar deschis planurilor României, fiindcă nu vrea ca Marea Neagră să devină, "o zonă de conflict". Declaraţia prim-ministrului a venit chiar în ziua în care preşedintele român Klaus Iohannis şi-a încheiat vizita oficială în ţara vecină. În urmă cu puţin timp, şeful statului român a declarat că la mijloc trebuie să fie o neînţelegere.

Prezent joi la Ruse, Klaus Iohannis a comentat informaţiile apărute în presă potrivit cărora Bulgaria a respins propunerea României de formare a unei flote comune bulgaro-româno-turcă sub egida NATO, preşedintele Iohannis precizând că el nu a propus aşa ceva.

"Iniţiativa se referă doar la exerciţiu şi antrenament comun. Noi credem că această iniţiativă în final trebuie să se regăsească sub umbrela NATO, toate cele trei ţări, România, Bulgaria, Turcia sunt membre NATO. A apărut o înţelegere greşită a conceptului de flotă NATO. Este o prostie", a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a arătat că discuţiile între cele trei state au început mai demult. ”Este vorba de aproape un an de zile de când se discută despre această iniţiativă. Sigur, fiecare are opinia lui, şi are dreptul să aibă opinia lui şi abordarea proprie, dar eu cred că este o iniţiativă foarte bună care are, în etapa principală, ca obiectiv principal compatibilizarea forţelor navale a trei aliaţi din NATO”, a mai spus Iohannis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel