Iohannis, discuții pe schimbările climatice, la Bruxelles: Neutralitatea climatică, un obiectiv ambițios

Iohannis - Merkel
Iohannis - Merkel

Klaus Iohannis a discutat la Bruxelles cu liderii Uniunii Europene despre schimbările climatice și reducerea emisiilor. 

Șeful statului susține că România face pași importanți în reducerea emisiilor pentru atingerea obiectivelor asmuate la nivelul Uniunii Europene. Mai mult, Klaus Iohannis a discutat la Bruxelles despre ”neutralitatea climatică” ce ar putea fi atinsă până în 2020 în interiorul statelor membre. 

Obiectivul principal al discuției a fost acela de a obține așa numita neutralitate climatică pentru Uniunea Europeană până în 2050. Acest obiectiv a fost discutat și marea majoritate dintre noi au agreat că Uniunea Europeană dorește acest lucru. Aș vrea să fac două remarci. Neutralitatea climatică înseamnă că ajungem la un nivel de emisii atât de redus încât, practic, nu se mai produc schimbări climatice. Este un obiectiv foarte ambițios.

Obiectivul 2030, asumat de UE

Până atunci, avem obiectivul clar și tehnic stabilit, 2030, și acest obiectiv este ferm asumat de Uniunea Europeană și România stă destul de bine în ceea ce privește atingerea țintelor pentru 2030. Noi lucrăm pentru reducerea emisiilor și lucrăm cu succes remarcabil în Uniunea Europeană. Deci protecția naturii și evitarea unei catastrofe climatice sunt lucruriextrem de importante pentru noi și facem ceva practic, concret. Nu am obținut unanimitate și această chestiune se va relua în iunie anul viitor, dar progresul este unul semnificativ”, a precizat Klaus Iohannis de la Bruxelles. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel