Iohannis, discurs la Strasbourg. Dăncilă, prima reacție

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă, premierul României, a fost întrebată miercuri, 24 octombrie, ce părere are despre discursul susținut de președintele Klaus Iohannis în plenul Parlamentului European.

Klaus Iohannis a afirmat, în discursul său privind viitorul UE din plenul Parlamentului European, că pledează ferm pentru unitate, coeziune, solidaritate, iar cheia centrală trebuie să rămână unitatea. Preşedintele a spus că în niciun caz nu se pot repune în discuţie principiile fundamentale pe care proiectul european a fost clădit. El a subliniat că o Europă cu mai multe viteze sau o Europă a cercurilor concentrice nu pot reprezenta soluţii. Totodată, a făcut și următoarele precizări: „În România există o dezbatere politică. Nu vrea să intru în detalii ale dezbaterii interne din România. Dar vă asigur că sunt hotărât să rămân implicat pentru a garanta românilor păstrarea regulilor și principiilor unui stat de drept și continuarea unei lupte foarte dure, grele, dar drepte, a luptei împotriva corupției”.

Viorica Dăncilă, prima reacție

„Eu aș fi vrut să nu mai avem critici. Întotdeauna, am fost adepta faptului că disputele noastre politice trebuie să rămână la nivel intern. În rest, discursul a fost unul echilibrat cu anumite aspecte care țin de intern”, a spus premierul Viorica Dăncilă, miercuri.

„Din punctul de vedere al viitorului Uniunii Europene, al contextului în care România trebuie privită în cadrul Uniunii Europene, sunt lucruri pe care și noi le-am susținut”, a mai declarat Viorica Dăncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel