Iohannis, discurs la Strasbourg. Claudia Ţapardel: Are datoria de a nu uita

Claudia Țapardel
Claudia Țapardel

Președintele Klaus Iohannis va susține marți, de la tribuna Parlamentului European de la Strasbourg, un discurs, urmând să prezinte viziunea României privind viitorul Europei. „Este un moment foarte important pentru România, care, la începutul anului viitor, va prelua în premieră președinția Consiliului Uniunii Europene”, susține europarlamentarul Claudia Țapardel.

„În aceste condiţii, toţi românii se aşteaptă ca, de această dată, preşedinţele ţării să reprezinte cu onoare România şi pe români la Strasbourg", a transmis, luni, europarlamentarul Claudia Ţapardel.

„În calitate de europarlamentar român îmi doresc ca în discursul său, preşedintele Klaus Iohannis să vorbească despre România drept liderul regional al Europei de Est şi despre statutul său de a şasea ţară ca mărime şi importanţă după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. De asemenea, șeful statului are datoria de a nu uita şi de aprecierea de care se bucură românii, unii dintre aceștia fiind recunoscuţi drept unii dintre cei mai buni specialişti în IT la nivel internațional, iar medicii români fiind renumiți pentru profesionalismul de care dau dovadă oriunde şi-ar desfăşura activitatea", susţine Claudia Ţapardel.

„Să nu atace România la Strasbourg”

În tot acest context, preşedintele Klaus Iohannis trebuie să țină un discurs de care ar trebui să fim mândri. „România, apreciată şi chiar invidiată pentru creşterea economică solidă din ultimii ani, va juca un rol foarte important în construcţia europeană într-un moment de cumpănă pentru întreaga Uniune Europeană confruntată cu problema Brexit-ului, dar şi cu valurile de extremism şi populism, care merg în paralel cu tendinţele egoiste ale Statelor Membre. Sper ca, măcar de această dată, preşedintele Iohannis să nu atace România la Strasbourg, creând o imagine negativă propriei ţări, chiar în pragul preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Să uite măcar pentru o zi de jocul politic intern şi de interesele personale legate de viitoarea campanie prezidenţială. Sper să fie PREŞEDINTELE TUTUROR ROMÂNILOR", a declarat europarlamentarul Claudia Ţapardel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel