Iohannis, discuție cu procurorul general: Este inacceptabil

Klaus Iohannis a declarat că a avut o întâlnire cu procurorul general şi l-a rugat pe acesta să ia toate măsurile pentru a introduce mai multă celeritate în cercetări. Președintele a zis că există dosare 'extrem de vechi', precum cele ale Revoluţiei sau Mineriadei.

'Am avut o întâlnire cu procurorul general aici, la Cotroceni, şi l-am rugat să ia toate măsurile care se pot lua pentru a introduce mai multă celeritate în exerciţiul cercetărilor. E foarte simplu: avem dosare vechi, unele extrem de vechi, mă gândesc la Dosarul Mineriadei, Dosarul Revoluţiei. Este inacceptabil să stăm noi şi să nu ştim ce s-a întâmplat la Revoluţie, cine a fost vinovat, ce s-a întâmplat la Mineriade, cine sunt oamenii vinovaţi. Dacă vorbesc de vinovaţi, vorbesc de oameni care au încălcat legea, nu de o vină istorică. Nu e treaba istoricilor încă. Deocamdată, şi în Dosarul Revoluţiei, şi în Dosarul Mineriadei, este treaba procurorilor, iar cine a greşit va plăti', a spus şeful statului, scrie Agerpres.

El a precizat că l-a mai rugat pe procurorul general să ia măsurile necesare astfel încât cercetările să fie efectuate mai rapid, pentru a trimite dosarele în instanţă atunci când procurorii constată că s-a încălcat legea.

'Acolo unde se constată că nu s-a încălcat legea, că sunt nişte delaţiuni comice, acolo să se restabilească de îndată bunul renume al persoanei care a fost pe nedrept acuzată', a adăugat Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel