Iohannis, despre Ținutul Secuiesc: Problema mea e cu PSD

Klaus Iohannis a lămurit problema Ținutului Secuiesc, într-o declarație de după ședința de urgență de la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a lămurit problema Ținutului Secuiesc, într-o declarație de după ședința de urgență de la Palatul Cotroceni.

„Nu pot să nu menționez o temă pe care am adus-o în discuție săptămâna trecută și care a preocupat pe foarte mulți. Este chestiunea din Parlament care ține de autonomia teritoriului care este denumit în Transilvania Ținutul Secuiesc", a spus președintele.

„Am făcut atunci niște afirmații și sper să fi fost bine înțeles. Eu nu am niciun fel de problemă cu persoanele de etnie maghiară. Îi cunosc pe mulți, am avut mulți colegi, am în continuare colegi, îi respect, marea majoritate sunt oameni de treabă, harnici, care își văd de ale lor. Problema pe care o am este cu politicienii, în special cu politicienii din PSD, care, culmea, au încercat să promoveze legislație care privește autonomia Ținutului Secuiesc. Este surprinzător și, recunosc, pentru mine, și cred că și pentru mulți dintre dumneavoastră, supărător.

Au încercat să se scoată PSD-iștii și, după scurt timp, au introdus legislația în Senat, unde au picat-o, dar iată că vin dovezi că nu a fost o chestiune singulară. Culmea, în Senat a trecut tot tacit o altă inițiativă a UDMR-ului care, practic, se constituie într-un Cod Administrativ paralel cu cel existent deja, un fel de Cod Administrativ în varianta UDMR", a explicat Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel