Iohannis, despre o majorare cu 11% a pensiilor: Creşterea trebuie să se încadreze în bugetul alocat pentru pensii

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, referitor la procentul de 11% avansat de premierul Nicolae Ciucă pentru majorarea pensiilor, că o astfel de creştere trebuie să se încadreze în bugetul pentru pensii. 

„Trebuie să vedem lucrurile aşa cum sunt în realitate. Atâta vreme cât pensiile de stat au un anumit buget, creşterea trebuie să se încadreze în acest buget, ori datele acestea sunt la Ministerul Finanţelor şi la Guvern. Solicitarea mea către Guvern a fost să creştem pensiile şi salariile şi să nu lăsăm oamenii să poarte singuri povara inflaţiei, dar cu cât se realizează această creştere trebuie să se calculeze la Finanţe şi, la modul mai general, în Guvern”, a spus, joi, președintele Klaus Iohannis, înaintea primei reuniuni a Comunităţii Politice Europene.

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a declarat, luni, că a discutat în partid că procentul cu care se pot majora pensiile nu trebuie să producă un deficit mai mare la buget, iar în acest moment limita de creştere este de aproximativ 11%.

Amintim că preşedintele Klaus Iohannis participă joi, la Praga, la reuniunea Comunităţii Politice Europene, iar vineri este programată reuniunea informală a Consiliului European. 

Citește și...

Președintele Klaus Iohannis: Unitatea UE se poate consolida dacă România, Bulgaria, Croaţia vor deveni parte din Schengen

Unitatea UE se poate consolida dacă România, Bulgaria şi Croaţia vor deveni parte din Spaţiul Schengen, a declarat, joi, preşedintele Klaus Iohannis, înainte de prima reuniune a Comunităţii Politice Europene, la Praga.

„Sunt şanse, sunt şanse, fiindcă nevoia de unitate în Europa a devenit şi mai clară cu ocazia războiului dus de Rusia împotriva Ucrainei şi această unitate se poate consolida, dacă România, Bulgaria şi Croaţia vor deveni parte din Spaţiul Schengen după atâţia ani de aşteptate, cred că toţi liderii şi-au dat seama că acest pas nu poate decât să îmbunătăţească unitatea Uniunii şi soliditatea noastră în abordare”, a afirmat şeful statului. De asemenea, președintele a spus că, în acest sens, va exista o vizită a experţilor în România.

Referitor la declaraţiile de miercuri, din Parlamentul European, că România ar putea bloca exporturile de cereale dacă sunt ţări care vor bloca accesul României în Schengen, preşedintele a spus că pe respectivul europarlamentar care a afirmat acest lucru „l-a luat un pic valul”. „Aşa o variantă nu există. Noi, dimpotrivă, facem tot ce putem ca să înlesnim exportul de cereale din Ucraina, pentru a preveni o criză alimentară globală. Deci aşa ceva iese din orice discuţie”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Citește și...

Evaluarea miniștrilor din Guvern. Ciolacu: Eu aș fi făcut remaniere de mult timp, dar nu sunt premier

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost întrebat dacă este mulțumit de miniștrii din Guvern.

„Premierul este cel care face evaluarea miniștrilor. Și vreau să respect acest lucru. Spunea premierul la Guvern se fac remanieri - corect. Și la Parlament se investesc sau se dau jos guverne", a declarat, joi, la DCNews, Marcel Ciolacu.

„Evaluarea o face premierul. Discuțiile pe care le am și în interiorul coaliției și cu colegii mei... sunt niște discuții... Eu aș fi făcut remaniere în mai multe domenii de mult timp. Dar nu sunt premier și nu fac eu remanierea”, a spus Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel