Iohannis, despre MJ la PSD: Nu voiam un demers de tip ”troc de piață”

iohannis dc
iohannis dc

Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, spune că PNL nu a vrut să înceapă un demers de tip ”troc de piață”, motiv pentru care a acceptat predarea ministerului Justiției partenerilor de coaliție social-democrați.

”Lucrurile sunt puţin mai complicate. Nu am dat şi nu ne-a fost luat. S-a hotărât în USL că, dacă tot a dorit primul ministru să preia interimatul la Ministerul Justiţiei şi dacă tot a dorit să facă nominalizările pentru procurori, atunci ar fi logic să-şi însuşească şi în continuare demersul pe justiţie. Nu ar avea nicio logică, după ce a scos esenţa din actualul ministeriat pentru această perioadă, să se dea ministerul înapoi la liberali, ca să continue ce? Să continue să dea explicaţii de ce a făcut primul ministru numirile pe care le-a făcut? Nu ar avea nicio noimă şi atunci USL, foarte înţelept, a hotărât să îi lase pe primul ministru şi PSD să-şi însuşească în continuare demersurile pe Ministerul Justiţiei”, a spus liberalul.

”Ministerul Justiției și Parchetele nu se negociază politic”

Edilul Sibiului a subliniat că nu au existat negocieri politice pentru posturile din justiție iar premierul a anunțat USL înainte de a face propunerile.

”Numirile sau nenumirile procurorilor nu se fac la negocieri politice. Aici deja mulţi s-au aruncat înainte degeaba. Nu au existat negocieri politice pentru posturile în justiţie. Pe de altă parte, primul ministru a informat USL despre propunerile pe care le va face şi le-a făcut. Noi nu ne-am declarat de acord cu ele, dar, cum primul ministru şi le-a asumat, am fost de acord să-şi asume întreg demersul”, a explicat Iohannis.

Paritatea din USL

Întrebat ce echilibru mai există în USL între PSD și PNL dacă social-democrații au preluat un minister de la liberali fără a oferi altul în schimb, Iohannis a spus că partidul lui Crin Antonescu nu a vrut să facă un ”troc de piață”.

”Întrebarea este firească, însă PNL nu a vrut să înceapă un demers de tip troc de piaţă. Nu am vrut să intrăm într-un troc: dacă şi-a luat Ministrul Justiţiei, să ne dea altceva. Nu despre asta a fost vorba. Nu a fost vorba despre o împărţire a ciolanului. Noi mergem pe nişte principii şi nu a fost oportun să discutăm: acum dacă tot a luat Ministerul Justiţiei, să dea altceva. Nu aceasta este abordarea noastră”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel