Iohannis, despre formula din solicitarea pentru referendum: Mi s-a părut cea mai potrivită

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că formula folosită pentru declanşarea referendumului din scrisoarea transmisă Parlamentului i s-a părut cea mai potrivită. Totodată, șeful statului a mai spus că pentru organizarea unei consultări naţionale sunt ceva cheltuieli administrative, dar că nu din aceasta sărăceşte bugetul României.
Întrebat care este explicaţia pentru care în scrisoarea transmisă Parlamentului şi premierului Sorin Grindeanu nu apare şi cuvântul ”graţiere”, președintele Iohannis a replicat: "Această formulare este aceea care mi s-a părut cea mai potrivită". 

El a indicat că se mai mai lucrează în ceea ce priveşte întrebarea care va fi formulată pentru referendum. 

"Eu cred că ar fi fost mai natural să se gândească dumnealor la costuri înainte să înceapă un demers care evident a dus la această situaţie, însă eu nu cred că democraţia se poate măsura în bani. Din când în când este nevoie de un referendum şi atunci se face. Sigur, sunt ceva cheltuieli administrative, dar vă asigur că de aici nu sărăceşte bugetul României. (...) Până şi domnul Grindeanu, cred că în PSD, are dreptul la o opinie", a adăugat Iohannis, cu privire la declaraţiile ministrului de Interne, Carmen Dan, şi ale liderului PSD, Liviu Dragnea, privind oportunitatea referendumului în ceea ce priveşte legislaţia penală. 

[citeste si]

Totodată, președintele Klaus Iohannis a susținut că are un plan B pe care îl va pune în aplicare în cazul în care Guvernul va adopta OUG referitoare la grațiere și Codul penal: 'Evident că am un plan B, dar nu vi-l spun astăzi".

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, a afirmat, marți, că, din punctul său de vedere, întâietate ar trebui să aibă în prezent respectarea promisiunilor făcute de membrii actualului Guvern în campania electorală, subliniind că referendumul din 2012 a costat foarte mult.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel