Iohannis, despre explorarea gazelor de șist: Un lucru excepţional

iohannis
iohannis

Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, consideră că începerea explorării gazelor de șist din localitatea vasluiană Siliştea, de către compania americană Chevron, este "un lucru excepțional de bun". 

"Mi se pare un lucru excepţional de bun. Poate v-aţi fi aşteptat la altceva. Noi trebuie să ştim ce resurse naturale avem. Că le exploatăm pe urmă sau nu, este partea a doua. Dar să stai aşa, pe o ţară şi să nu ştii ce ai, mi se pare greşit. Şi dacă metode şi tehnologii noi permit explorări mai detaliate, mai bune decât cele de dinainte, eu sunt de părere că trebuie făcute", a declarat Iohannis, potrivit Agerpres.

"Economia românească funcţionează datorită investitorilor străini"

El a subliniat că "Economia românească funcţionează datorită investitorilor străini. Dacă i-am scoate şi ar rămâne numai ai noştri, ar rămâne foarte, foarte puţină economie. Şi eu cred că politica României în ultimii 23 de ani a fost corectă, în sensul de a atrage investiţii străine în România, care vin cu know-how, vin cu expertiza creării locurilor de muncă şi creează locuri de muncă. (...) E bine să devenim mai puţin xenofobi economic".

"Noi suntem incapabili să facem aşa ceva"

Klaus Iohannis subliniază că "noi suntem incapabili să facem aşa ceva, de aceea fac alţii în locul nostru, dar nu le duc cu ei, decât în mică parte.". El a dat exemplu una din cele mai mari investiţii străine din ultimii zece ani din municipiul Sibiu, unde s-au creat 10.000 de locuri de muncă, la fabricile din Zona Industrială Vest.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel