Iohannis despre apelul la pace făcut de Dăncilă: O să îi răspund

Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat joi că îi va răspunde premierului Viorica Dăncilă la "apelul la pace" adresat din plenul reunit al Parlamentului. 

"O să îi răspund", a declarat şeful statului, întrebat cu privire la invitaţia la pace făcută miercuri, în plenul Parlamentului, de premierul Viorica Dăncilă. Iohannis a precizat că mesajul său din Legislativ a reflectat aşteptările românilor de Centenar. 

"Acum cred că e bine să facem deosebirea dintre circ, scandal politic şi aşteptările românilor. Ce am spus eu acolo reflectă aşteptările a milioane de români acum, de Centenar. Este evident că, la un moment festiv, într-o şedinţă solemnă, evocăm trecutul, evocăm realizările României şi ale românilor, şi avem ce evoca în 100 de ani. Avem rezultate remarcabile, dar şi acolo unde aşteptările sunt mari şi politicienii livrează puţin, acest lucru trebuie spus pentru a crea un cadru pentru mai bine", a subliniat Iohannis, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni. 

Mesaj de "pace politică" din partea premierului

Miercuri, prim-ministrul Viorica Dăncilă i-a adresat un mesaj de "pace politică" preşedintelui Klaus Iohannis, subliniind că, indiferent de mizele politice sau electorale, au datoria de a coopera şi colabora. 

"Dragi compatrioţi, în această şedinţă solemnă a Centenarului Marii Uniri adresez un mesaj de pace politică şi către preşedintele României, domnul Klaus Iohannis. Aşa cum am spus de-a lungul întregului meu mandat, am convingerea că, indiferent de mizele politice sau electorale pe care le avem în faţă, în calităţile oficiale pe care le avem ca prim-ministru sau ca preşedinte avem datoria de a coopera, de a colabora între noi. Este o datorie dincolo de orice miză personală, este o datorie faţă de români şi faţă de România, este momentul să ne bucurăm de consens, de linişte, la împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire", a spus Viorica Dăncilă, la şedinţa solemnă a Parlamentului, dedicată celebrării Centenarului Marii Uniri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel