Iohannis, decorat în Olanda. I se va acorda placheta Martin Buber

Preşedintele Klaus Iohannis va primi, vineri, la Kerkrade, în Regatul Ţărilor de Jos, placheta "Martin Buber", acordată anual de Fundaţia Euriade personalităţilor care, prin activitatea lor publică şi privată, contribuie la dezvoltarea unor comunităţi armonioase, bazate pe valori umaniste, prin dialog autentic, deschidere, responsabilitate şi respectul faţă de semeni, potrivit unui anunț al Administraţie Prezidenţiale.

"Potrivit Consiliului de acordare a plachetei 'Martin Buber', în 2016 se acordă preşedintelui României această distincţie pentru respectul faţă de alteritate, aplicarea principiului dialogului şi a valorilor umaniste în viaţa publică şi în viaţa personală, cât şi pentru manifestarea deplină şi autentică a responsabilităţii politice şi sociale în România şi la nivel european", precizează sursa citată.

Cu ocazia deplasării la Kerkrade, şeful statului va lua parte şi la un dialog liber cu peste 100 de tineri din diverse colţuri ale lumii, participanţi la ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional al Dialogului cu tema "A întinde celui de lângă noi o mână".

[citeste si]

Festivalul se desfăşoară anual în intervalul octombrie - noiembrie în oraşele Euroregiunii Meuse-Rin din zona de la graniţele Belgiei, Germaniei şi Olandei şi cuprinde, printre altele, un eveniment de literatură dedicat tinerilor scriitori "Tineretul în cuvinte", proiectul internaţional "Tineretul în dialog", seminarii ştiinţifice, concerte.

Fundaţia Euriade, cu sediul la Kerkrade (Olanda), este o organizaţie neguvernamentală care promovează educaţia tinerilor în spiritul valorilor europene, evenimentele interculturale, unitatea comunitară, diversitatea, toleranţa şi ajutorul reciproc.

Fundaţia conferă anual, începând din 2002, în cadrul Festivalului Internaţional al Dialogului, placheta "Martin Buber", iniţiativă pentru care a primit, în anul 2015, Premiul "European Citizen" al Parlamentului European.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel