Iohannis, declarații. Chirieac: Nu poți spune așa ceva! Orice discuție e în plus

Președintele României
Președintele României

Klaus Iohannis, președintele României, a avut o reacție după criticile aspre din raportul MCV. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat declarațiile șefului statului la România TV.

„Și în rezoluția PE și în raportul MCV apar cam aceleași lucruri. Românii, majoritatea, și eu, și mulți alții, dorim să fim eurpopeni, să construim o democrație solidă. Din păcate, acest accident al democrației - care este Guvernul Dragnea-Dăncilă - vrea să tragă țara înapoi”, a spus președintele României, marți după-amiază.

„După declarația de ieri a președintelui României, cred că orice discuție este în plus. Indiferent cât ai urî Guvernul, deși ca președinte nu ai voie să urăști, nu poți spune România nu e pregătită pentru președinția UE. Tu, ca președinte, nu poți spune asta, decât însoțită de demisie”, a afirmat Bogdan Chirieac, analist politic, marți, într-o intervenție telefonică la România TV.

„În cazul declarației de astăzi, cu ce a venit nou?”

„În cazul declarației de astăzi, ce se mai poate spune? Cu ce a venit nou? Rezoluția în Parlamentul European, aberațiile din MCV, unde ni se sugerează să încălcăm Constituția, ignorarea totală a existenței protocoalelor secrete, lucru care pune sub semnul întrebării justiția desfășurată în ultimii zece ani în România... Dacă tu, ca președinte, te aliniezi, fără dezbatere, unor asemenea inexactități grave, ca să nu le numesc altfel, la adresa României și a poporului român, ce se mai poate spune? Domnul Iohannis încă nu a realizat că este președintele României și comandantul suprem al armatei. Cum își încurajează cetățenii? Cum își încurajează militarii?", a spus Bogdan Chirieac.

Amintim că, marţi, Comisia Europeană a recomandat României, în raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare, să suspende imediat punerea în aplicare a legilor Justiţiei şi a ordonanţelor de urgenţă ulterioare şi să le revizuiască ţinând seama pe deplin de recomandările formulate în cadrul MCV, cât şi de cele formulate de Comisia de la Veneţia şi de Grupul de state împotriva corupţiei al Consiliului Europei (GRECO).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel