Iohannis, declarații încurajatoare după întâlnirea cu Schulz

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, joi, într-o declarație de presă făcută după întâlnirea cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz, despre criza refugiaților și despre aderarea României la spațiul Schengen. Martin Schulz a arătat că locul României este în Schengen, a precizat Klaus Iohannis.

”M-am bucurat să constat că opinia dlui președinte este că spațiul Schengen este demn de a fi păstrat și că locul României este în interiorul spațiului Schengen”, a declarat Klaus Iohannis, citat de digi24.ro.

Declarația liderului de la Cotroceni vine în contextul în care discuțiile despre aderarea României la spațiul de liberă circulație au fost amânate și ar putea fi reluate abia peste doi ani, potrivit unor surse de la Bruxelles. Mai mult, în rândul țărilor care se opun aderării României la Schengen s-ar număra și Franța.

[citeste si]

Cei doi oficiali au discutat și despre problema refugiaților.

”Problema migrației trebuie tratată în integralitate, nu pe părți. Trebuie să mergem în această abordare la sursă, trebuie să tratăm problema acolo unde apare și să colaborăm cu țările de unde vin refugiații”, a declarat Klaus Iohannis.

”Am ajuns și la tematica țărilor de tranzit, de exemplu Turcia, cu care trebuie să colaborăm pentru a avea un control mai bun asupra mișcării refugiaților”, a continuat președintele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel