Iohannis, decizie revocare Kovesi. Țapardel, din PE: Halucinant! Este inacceptabil

Roxana Neagu / 12 iun 2018 / 17:43 Salveaza PDF Comentarii
Iohannis, protest 10 august. ”Decizia președintelui. Arată că...”
Iohannis, protest 10 august. ”Decizia președintelui. Arată că...”

Claudia Țapardel, europarlamentar PSD, este de părere că declarațiile de astăzi ale președintelui Klaus Iohannis nu fac decât să alimenteze conflictele din societate şi să instige la nerespectarea unei hotărâri definitive şi obligatorii a Curţii Constituţionale.

”Este pur şi simplu halucinant să îl vezi pe preşedintele României care, în loc să pună în aplicare decizia Curţii Constituţionale, anunţă că ia în calcul posibilitatea unei dezbateri publice în ceea ce privește hotărârea definitivă a Curţii. Este o premieră tristă, care pune România într-o situaţie dificilă din punct de vedere a normelor ce țin de garantarea statului de drept”, susţine europarlamentarul Claudia Ţapardel.

(w670) Claudia Ț

”Este inadmisibil”. Două întrebări

Totodată, europarlamentara PSD subliniază: ”Curtea Constituțională este singura instituție abilitată care poate stabili interpretarea corectă a Legii fundamentale. De asemenea, este inadmisibil ca președintele Iohannis să insinueze că această decizie ar pune sub semnul întrebării independența procurorilor. Devine tot mai evident faptul că Președintele României trage de timp în speranţa că poate cetățenii români vor uita de aplicabilitatea obligatorie a acestei decizii. Dar de ce face acest joc?

• Ce se ascunde în spatele războiului pe care şeful statului este dispus să îl conducă împotriva românilor, care doresc să înceteze abuzurile din ţara noastră?

• Ce exemplu dă românilor Președintele țării, care ar trebui să fie primul om în stat care să asigure respectarea și supremația legii?”. 

Întrebare pentru președintele cu geacă roșie

În legătură cu afirmația ”se trezeşte un politician, care mai e și infractor, să se ducă la televizor și să amenințe acolo magistrații după ce a convocat un miting mediocru, un miting anti-justiţie”, Claudia Țapardel afirmă: ”Este inacceptabil ca preşedintele României să facă asemenea afirmaţii despre a treia persoană din stat, conform ierarhiei executivului. De asemenea, Preşedintele Klaus Iohannis face afirmaţii jignitoare la adresa a peste 400.000 de români care au participat sâmbătă la mitingul din Piaţa Victoriei. Asemenea declarații sunt inadmisibile şi jignitoare la adresa cetățenilor români. Dacă o astfel de manifestare este mediocră, atunci cum se numește oare mitingul care a avut loc fără autorizaţie, cu mult mai puţini participanţi, la care a luat parte și Președintele Iohannis în celebra geacă roşie?”. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27