Iohannis, refuz miniștri. Chirieac: Un motiv în plus pentru Dăncilă

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a respins toate cele trei propuneri ale Guvernului Dăncilă pentru Ministerele Fonduri Europene, Români de Pretutindeni și Justiție. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat decizia președintelui.

Este un motiv în plus ca doamna Dăncilă să meargă cu toată echipa în Parlament. Cred că este cea mai bună soluție. Fiindcă echipa ministerială este exclusiv apanajul prim-ministrului, nu este apanajul președintelui. Este ca și premierul ar aproba consilierii președintelui. Doamna Dăncilă, dacă își dorește, poate să trimită acum la Parlament hârtiile, în seara aceasta poate avea loc audierea în comisiile de specialitate, iar mâine se votează restructurarea Guvernului. Dacă au majoritate, bine, dacă nu, rămâne același Guvern, a declarat Bogdan Chirieac, prezent prin legătură telefonică, în emisiunea News Line, de la România TV.

Referitor la afirmațiile lui Klaus Iohannis potrivit cărora restructurarea Guvernului prin Parlament ar reprezenta de fapt varianta de a îl ocoli pe președinte, analistul politic susține că Parlamentul are toate atribuțiile pentru a restructura sau a da jos Executivul.

Dacă președintele este în grevă în privința atribuțiilor sale.... O fi la Palatul Cotroceni, dar omul nu își face treaba. În plus, nimeni nu poate șantaja Parlamentul României. Parlamentul României este suveran. Dacă mâine hotărăște să dea jos Guvernul, asta o face Parlamentul și nimeni altcineva. După ce se trece de Parlament, atunci actele semnate de președinte reprezintă doar o formalitate. Votului Parlamentului nu ai ce să îi mai spui, a adăugat Bogdan Chirieac.

Vezi și: Iohannis, declarații, anunț despre noii miniștri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel