EXCLUSIV  Iohannis, decizie neașteptată cu privire la premier. Sociolog: E total aberant

Roxana Neagu / 22 dec 2016 / 14:41 Salveaza PDF Comentarii

Președintele Klaus Iohannis a amânat desemnarea unui premier până după Crăciun, urmând să aibă noi discuții, în afara consultărilor cu partidele parlamentare. 

Sociologul Alfred Bulai consideră decizia președintelui Klaud Iohannis drept ”nefirească”. ”Nu avea de ce să amâne. Putea să fie de acord sau să nu fie de acord. Nu văd sensul, probabil că sunt informații pe care nu le cunoaștem noi, în mod normal era firesc să dea un răspuns, oricare ar fi el. Prelungește situația de demarare a instalării unui nou Guvern, într-o manieră lipsită de sens.”, a afirmat analistul politic. 

Alfred Bulai întreabă ”Va avea discuții cu cine? De aia a făcut consultările, instituțional există doar consultări. Nu-mi dau seama ce înseamnă discuții. Cu prietenii, cu consilierii săi. Nu-mi dau seama ce discuții are și cu cine. Nu e o tragedie în sine, e o amânare pentru electoratul român. Cred că populația avea dreptul să cunoască opinia președintelui în termeni concreți. Trebuia să fie o decizie clară și transparentă.” 

”Bănuim că după Crăciun înseamnă luni, dar dacă după Crăciun înseamnă martie, devine grav.” a mai spus Alfred Bulai, pentru DCNews. 

Sociologul a subliniat: ”E total aberant să credem că propunerea lui Eugen Tomac va fi susțină în Parlament de cineva, în afară de PMP. Nu există decât o ofertă care poate avea majoritatea în Parlament. Poate să accepte sau nu.” Alfred Bulai a precizat că nu-și dă seama dacă este ideea lui Klaus Iohannis sau dacă i-a cerut altcineva. 

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27