EXCLUSIV  Iohannis, decizie neașteptată cu privire la premier. Sociolog: E total aberant

Președintele Klaus Iohannis a amânat desemnarea unui premier până după Crăciun, urmând să aibă noi discuții, în afara consultărilor cu partidele parlamentare. 

Sociologul Alfred Bulai consideră decizia președintelui Klaud Iohannis drept ”nefirească”. ”Nu avea de ce să amâne. Putea să fie de acord sau să nu fie de acord. Nu văd sensul, probabil că sunt informații pe care nu le cunoaștem noi, în mod normal era firesc să dea un răspuns, oricare ar fi el. Prelungește situația de demarare a instalării unui nou Guvern, într-o manieră lipsită de sens.”, a afirmat analistul politic. 

Alfred Bulai întreabă ”Va avea discuții cu cine? De aia a făcut consultările, instituțional există doar consultări. Nu-mi dau seama ce înseamnă discuții. Cu prietenii, cu consilierii săi. Nu-mi dau seama ce discuții are și cu cine. Nu e o tragedie în sine, e o amânare pentru electoratul român. Cred că populația avea dreptul să cunoască opinia președintelui în termeni concreți. Trebuia să fie o decizie clară și transparentă.” 

”Bănuim că după Crăciun înseamnă luni, dar dacă după Crăciun înseamnă martie, devine grav.” a mai spus Alfred Bulai, pentru DCNews. 

Sociologul a subliniat: ”E total aberant să credem că propunerea lui Eugen Tomac va fi susțină în Parlament de cineva, în afară de PMP. Nu există decât o ofertă care poate avea majoritatea în Parlament. Poate să accepte sau nu.” Alfred Bulai a precizat că nu-și dă seama dacă este ideea lui Klaus Iohannis sau dacă i-a cerut altcineva. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel