Iohannis - DECIZIE. Document trimis Parlamentului

Legi Justiție - Klaus Iohannis
Legi Justiție - Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului, spre reexaminare, o nouă lege. 

Klaus Iohannis se foloseşte din nou de prerogativele constituţionale şi decide să retrimită în Parlament, spre reexaminare, un nou act normativ. Este vorba despre Legea pentru modificarea art. 19 din Legea nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune. 


"Legea pentru modificarea art. 19 din Legea nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune vizează, pe de o parte, modificarea dispoziţiilor referitoare la numărul de voturi necesar desemnării în Parlament a membrilor Consiliului de administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, respectiv Societăţii Române de Televiziune, iar pe de altă parte majorarea numărului de propuneri de care dispun grupurile parlamentare reunite din cele două Camere în cadrul consiliilor de administraţie ale celor două societăţi.

[citeste si]

Aceste intervenţii legislative ridică însă probleme atât sub aspectul corelării cu celelalte dispoziţii ale Legii nr. 41/1994, cât şi în ceea ce priveşte claritatea şi predictibilitatea normelor, motiv pentru care se impune reexaminarea acestora de către Parlament", se precizează în cererea de reexaminare transmisă de Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel