Iohannis, de acord privind creșerea vârstei de pensionare

Klaus Iohannis FOTO AGERPRES
Klaus Iohannis FOTO AGERPRES

Klaus Iohannis a declarat, vineri, într-o discuție informală cu presa la Palatul Cotroceni, că persoanele care sunt angajate în sistemul bugetar ar trebui să poată opta pentru a rămâne, dacă doresc, în activitate după vârsta de pensionare.

Klaus Iohannis a declarat, vineri, într-o discuție informală cu presa la Palatul Cotroceni, că persoanele care sunt angajate în sistemul bugetar ar trebui să poată opta pentru a rămâne, dacă doresc, în activitate după vârsta de pensionare, mai ales în cazul medicilor și profesorilor. Însă, Iohannis a explicat că acest lucru ar trebui să se facă fără posibilitatea cumulării pensiei cu salariul, potrivit Mediafax.

De asemenea, șeful statului a afirmat că pensionarea la 40 de ani este o situație care ar trebui „reglată cât mai curând".

„Sper că o reglăm cât de curând, e un pic prea devreme să ieși la pensie la vârsta asta", a precizat Klaus Iohannis.

În ceea ce privește pensiile speciale, Iohannis a spus că mai este nevoie de o analiză serioasă pe acest subiect, în Parlament fiind doar o discuție în acest sens.

Discutia este „artificiala". „Este o bulă mediatică, a fost o discuție în Parlament și nu s-a întamplat nimic. Când cineva vrea să abată atenția de la probleme grave, încep discuțiile pe pensii speciale și unguri", a spus Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel