Iohannis – Dăncilă, "conflict juridic". Chirieac: Viața îmi va da dreptate

Iohannis - Dăncilă
Iohannis - Dăncilă

Klaus Iohannis a cerut, vineri, Curţii Constituţionale să soluţioneze un conflict juridic între premier şi preşedinte, după ce Viorica Dăncilă şi-a delegat atribuţiile în perioada 6-13 august. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect la Antena 3.

"Este o nouă inabilitate politică a domnului președinte Iohannis. Clar, inabilitate politică. Dânsul pleacă în concediu pe furiș, după cum știți, fiind președintele țării. Nu spune, nu anunță, pe pagina președinției nu scrie nimic, apoi apar poze cu dânsul în Tenerife. Premierul României te anunță cu subiect și predicat. A anunțat în presă, desemnez un vicepremier pentru atribuții. Aici s-a năpustit domnul președinte. La dânsul, la președinție – sunt convins că viața îmi va da dreptate -, e cineva - cel puțin o persoană - care face tot ceea ce este omenește posibil să nu intre domnul Iohannis în turul doi al alegerilor prezidențiale", a declarat, vineri, 3 august, într-o intervenție telefonică la Antena 3, analistul politic Bogdan Chirieac.

Întrebat despre cele 2 zile libere date de doamna Dăncilă, pe langă cea de Sfântă Maria, Chirieac a răspuns: "aici era vorba despre cu totul altceva unde putea să intervină președintele, la chestiunea aberantă, dacă nu chiar iresponsabilă a doamnei prim-ministru Dăncilă, care a făcut punte de Sfânta Maria. S-au dat două zile de vacanță. Asta ce înseamnă? Nu va funcționa administrația din România. Îți pune pe butuci și mediul privat. Dacă era luni după weekend sau vineri înainte de weekend... Culmea este că, anul trecut, doamna Olguța Vasilescu și-a asumat să nu dea luni zi liberă când a picat sărbătoare într-o zi de marți, deoarece se bloca tot. Lucrurile acestea se anunță pe la începutul anului", a spus Bogdan Chirieac.

"Șansa doamnei Dăncilă este că președintele e foarte prost sfătuit", a mai zis analistul la Antena 3.

Ce a stabilit CCR

Curtea Constituţională a României a stabilit pentru data de 14 august termenul de transmitere a punctelor de vedere de la Guvern şi Preşedinţie privind conflictul între puteri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel