Iohannis: Dacă USL se rupe, regionalizarea nu se mai face

iohannis dragnea dc
iohannis dragnea dc

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, spune că 2014 va fi anul marilor încercări pentru Uniunea Social Liberală, din cauza alegerilor prezidențiale și a celor europarlamentare. Dacă parteneriatul Victor Ponta - Crin Antonescu va lua sfârșit, încheindu-se, implicit, și proiectul USL, descentralizarea nu va mai avea loc în anii următori, arată edilul Sibiului.

Prim-vicepreședintele PNL a declarat într-un interviu acordat publicației locale "Tribuna"că nu se poate vorbi de regionalizare mai devreme de 2015, proiectul dirijat de vicepremierul Liviu Dragnea depinzând și de supraviețuirea USL.

"Regionalizarea se poate face cel mai repede în 2015, mai repede în absolut niciun caz, dacă în 2015 mai există voinţă politică, asta nu putem să evaluăm exact acum. Trebuie să fim realişti - în anul 2014 sunt două rânduri de alegeri complicate, europarlamentarele, care vor fi tratate de toate partidele ca şi un barometru pentru prezidenţiale, după care, la sfârşitul lui 2014, prezidenţialele, care polari­zează, din experienţa noastră, cel mai puternic societatea, politicienii, care tulbură foarte multe ape.

Vom vedea dacă USL supravieţuieşte acestui an plin de alegeri. Dacă da, atunci este rezonabil să presupunem că în 2015 se face regionalizarea. Dacă USL-ul nu va supravieţui acestor mari teste, atunci nu se va face nicio regionalizare. Nici în 2015, în 2016 sigur nu, fiindcă este iar an electoral, cu alegeri locale, alegeri parlamentare. Deci dacă în 2015 nu, următoarea variantă ar fi în 2017, dacă atunci va exista o majoritate care doreşte acest lucru", a spus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel