Iohannis: Cu siguranță Merkel va veni la Sibiu. Șeful PPE, vizită de suținere în turul II

Candidatul Aianței Creștin Liberale la Președinție, Klaus Iohannis, spune că Angela Merkel, cancelarul Germaniei, va vizita Sibiul după ce liberalul va deveni președintele României și nu în timpul campaniei electorale, așa cum se vehicula în presă.

Întrebat, marți, la stirileprotv.ro, dacă Angela Merkel va face o vizită Capitală Culturală Europeană, Klaus Iohannis a răspuns:

"Cu siguranță va veni când voi fi președintele României și voi folosi toate relațiile pe care le am cu polticienii din Europa pentru a putea să creez un profil mult mai bun. În campanie nu cred că este cazul și nu am insistat pe așa ceva".

Soluție de avarie: Merkel, implicată în campania prezidențială din România

Președintele a subliniat că se bucură de sprijinul liderilor din Partidul Popular European, amintind de recenta vizită la Sibiu a germanului Elmar Brok, șeful comisiei de Politică Externă a Parlamentului European. Iohannis a dezvăluit că după turul I al prezidențialelor va primi vizita șefului PPE, Joseph Daul.

"Eu îmi doresc ca acest sprijin din partea PPE să fie exprimat de partea politică. Joseph Daul va veni înainte de turul II", a spus Iohannis.

Cancelarul Germaniei a declarat săptămâna trecută că nu are în program o vizită în România în luna noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel