Cătăniciu: Iohannis, apetit moștenit de la Băsescu

Steluța Cătăniciu a comentat, marți seară, la Sinteza Zilei, moderată de Mihai Gâdea, de la Antena 3, discursul lui Iohannis și motivul pentru care s-ar fi opus legiferării pe legile justiției.

Steluța Cătăniciu a criticat ieșirea președintelui Klaus Iohannis și susține că a recunoscut impicit că există ordonanța de clasare din dosarul lui Augustin Lazăr.

"Altfel ar fi ieșit și ar fi spus"

"A fost un discurs (n.r. al președintelui Klaus Iohannis) care denotă un total dispreț pentru opinia publică, pentru oamenii care l-au votat, pentru românii care nu l-au votat care în mod cert așteptau cu nerăbdare răspunsul președintelui în cel mai mare scandal în care președintele a fost și este implicat de când a fost ales în această funcție. Dar acum îmi dau seama, văzând ce s-a întâmplat cu acea numire, pentru că este evident că dânsul a recunoscut implict că acea ordonanță de clasare există în dosarul de numire a domnului procuror Lazăr. Pentru că altfel ar fi ieșit și ar fi spus că domnul Tudorel Toader minte, fake news, așa cum domnul președinte anunța în cadrul acelor declarații de presă, acele fake news-uri cu privire la președintele PSD Liviu Dragnea. Ce este foarte important de reținut este apetitul președintelui pentru numirea procurorilor, apetitul președintelui moștenit de la Traian Băsescu. Așa îmi explic eu de ce a fost acea bătălie a președintelui împotriva Parlamentului atunci când a legiferat pe legile justiției, acea bătălie pentru ca numirile procurorilor de rang înalt, printre care și procurorul general al României să rămână la mâna președintelui. Pentru aceste lucru a dat președintele acea bătălie împotriva Parlamentului, a încercat să atace la Curtea Constituțională de două ori invocând excepții de neconstituționalitate care au fost respinse ca inadmisibile", a declarat Steluța Cătăniciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel