Iohannis, ceremonie de învestitură a noilor miniștri

Iohannis semnează luni decretele pentru numirea noilor miniştri. Ceremonia de învestitură va avea loc la ora 17.00.
 
 
Preşedintele Klaus Iohannis va semna luni decretele privind numirea noilor miniştri de la Mediu şi pentru Relaţia cu Parlamentul. 

„Ceremonia de învestitură va avea loc luni, la ora 17.00. Tot luni vor fi semnate decretele de către preşedintele României”, a anunţat vineri Administraţia Prezidenţială, citată de Agerpres. 

Conducerea ALDE a propus-o pentru funcţia de ministru al Mediului şi viceprim-ministru pe Graţiela Gavrilescu, în prezent ministru pentru Relaţia cu Parlamentul. Pentru funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, Biroul Politic Central al partidului l-a nominalizat pe liderul grupului senatorilor ALDE, Viorel Ilie. 

[citeste si]

Schimbările din Guvern au apărut după ce, duminica trecută, Biroul Politic Central al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) a decis retragerea sprijinului politic pentru copreşedintele formaţiunii Daniel Constantin, vicepremier şi ministru al Mediului. 

Luni, premierul Sorin Grindeanu a afirmat că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis în privinţa noilor propuneri de miniştri, precizând că aşteaptă decizia şefului statului. 

Ulterior, premierul a anunţat că l-a revocat din funcţie pe Daniel Constantin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel