IOHANNIS CERE DEMISIA VIORICĂI DĂNCILĂ

klaus iohannis
klaus iohannis

Într-o declarație de presă susținută vineri, Klaus Iohannis a cerut demisia Vioricăi Dăncilă.

Președintele a zis că premierul nu face față funcției pe care o deține.

"Retrag încrederea doamnei Dăncilă. Nu face față poziției de prim ministru al României. Viorica Dăncilă transformă Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. Solicit public demisia", a zis președintele.

"Ar fi trebuit să am o întâlnire cu doamna Dăncilă. Dar nu schimbă cu nimic lucrurile pe care am intenționat să le transmit românilor. Întâlnirea urma să aibă ca temă centrală conflictul Guvernului cu BNR. Vreau să repet două lucruri: rolul BNR e unul foarte clar determinat. BNR nu poate să fie acaparat politic de PSD, trebuie să rămână independent. A doua chestiune: e de dorit ca politicile BNR-ului și Guvernului să fie într-o măsură corelate, asta înseamnă discutate. Am dorit să mediez între ei. Doamna Dăncilă nu a înțeles acest lucru. Se știe că este nevoie, în interesul României, nu altcuiva, de o consultare instituțională între premier și președinte. E nevoie ca autoritățile publice să colaboreze loial. Aceste nevoi ale statului nu au fost înțelese de doamna Dăncilă", a zis Klaus Iohannis.

"A preferat să execute ordinele venite de la partid"

"(n.r. după ce a citat jurământul depus de Dăncilă) înseamnă că se respectă nevoia de consultare în interesul statului român, că se respectă deciziile Curții Constituționale, toate în interesul românilor. A preferat să execute ordinele venite de la partid", a mai spus președintele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel