Iohannis, către Dragnea: Toate bune în Parlament?

Înainte a ține un discurs în plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților, cu ocazia sărbătoririi a 140 de ani de la proclamarea Independenței de Stat a României și a Zilei Europei, Klaus Iohannis l-a întrebat pe Liviu Dragnea: "Toate bune în Parlament?".

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis marți parlamentarilor că o democrație autentică nu poate fi funcțională fără un Legislativ puternic.

Șeful statului a spus că cetățenii sunt interesați de "modul în care acțiunile autorităților publice le sunt benefice vieții lor și viitorului copiilor lor" și mai puțin de declarațiile "solemne" ale politicienilor.

"La 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, marile demonstrații din luna februarie a acestui an au exprimat angajamentul unei noi generații de a reîncărca în conținut și semnificație noțiunile de libertate, stat de drept și democrație. De-a lungul istoriei, românii au arătat în diverse feluri direcția și valorile la care vor să adere. Este rolul clasei politice să audă și să înțeleagă vocile lor, precum și să le fructifice printr-o relație de încredere între politicieni, instituții și cetățeni, demnă de statutul european al României", a arătat Klaus Iohannis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel