Iohannis către companiile franceze: Aveţi încredere în economia României

Klaus Iohannis le-a transmis, marţi, reprezentanţilor companiilor franceze şi române să aibă încredere în economia ţării noastre, întrucât se pot realiza mai multe atât pentru români, cât şi pentru francezi.

'Încrederea economică de care se bucură astăzi România se reflectă consistent în dinamica investiţiilor străine directe, care au crescut cu circa 23% în prima jumătate a anului. Există toate premisele ca trendul să continue şi în anii următori, odată ce mediul de afaceri va câştiga şi mai multă atractivitate şi predictibilitate. România este şi va rămâne competitivă din punct de vedere fiscal, ceea ce face bine atât întreprinzătorilor români, cât şi investiţiilor străine. Vrem să reducem în continuare birocraţia, vom extinde transparenţa şi calitatea instituţională pentru mediul de afaceri. Vrem să facem tot ceea ce se poate ca să gestionăm inteligent atuurile noastre, cum sunt calitatea forţei de muncă şi potenţialul de inovare', a declarat Iohannis, la forumul economic 'Parteneriatele franco-române de viitor', unde a participat alături de preşedintele Franţei, Francois Hollande, aflat în vizită de stat în România.

Peste 7 miliarde de euro, aloarea comerţului româno-francez

Şeful statului român a precizat că în 2015 valoarea comerţului româno-francez a depăşit 7 miliarde de euro, cu exporturi româneşti de 3,7 miliarde şi importuri în jur de 3,5 miliarde. De asemenea, el a arătat că, în planul investiţiilor în România, Franţa este pe unul dintre locurile fruntaşe, cu investiţii directe de peste 7 miliarde de euro.

[citeste si]

Klaus Iohannis a mai spus că este de dorit extinderea colaborării dintre cele două state în domeniul industriei auto, aeronautice, dar şi de apărare, în domeniul nuclear, dar şi în cel energetic, în general. 'Statul român este foarte atent la stimulentele care animă investiţiile străine, la calitatea instituţională a mediului de afaceri. Sunt deci încrezător că acesta este contextul în care putem păşi pe o nouă treaptă de dezvoltare a cooperării româno-franceze', a punctat preşedintele. În opinia sa, ceea ce au realizat România şi Franţa în ultimii 25 de ani pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale reprezintă motive de satisfacţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel