Iohannis, candidatură. Mungiu-Pippidi îl face praf după marele anunț

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Alina Mungiu-Pippidi îl face praf pe Klaus Iohannis după ce președintele României și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2019 pentru un al doilea mandat. 

Gata cu suspansul! Cei care se temeau că Iohannis nu candidează pentru al doilea mandat s-au liniştit sîmbătă dimineaţa, cînd preşedintele, în loc să răspundă la întrebarea arzătoare a tuturor, ce face cu Kovesi, ne-a informat de chestiunea arzătoare care îl preocupa pe el, că mai candidează o dată, deşi alegerile sunt la sfîrşitul lui 2019.

Pe Facebook a fost ceva mai clar, și anume a spus că va candida cu mesajul anticorupției, asta după ce a venit în primul mandat cu mesajul că la sfîrșitul mandatului său nu se va mai vorbi despre corupție și a fost hăituit de-a dreptul în timpul candidaturii sale de un proces de incompatibilitate declanșat de ANI la sugestia SRI – primarul Iohannis, ca multe sute de primari, încălcase regula de a nu face parte din consiliul unei societăți de apă și canalizare. Apărarea lui a fost că societatea nu era doar a orașului, ci regională, pe scurt, un chițibuș pe formă cu care a cîștigat, desigur, după ce și-a început mandatul.

(...) 

Uite ce i-a venit. Cu contracandidații lui ocupați toți cu justiția și cu un sprijin extern unanim în vederea președinției europene, Iohannis a băgat de seamă că există un moment politic excepțional care îi poate asigura realegerea, pe care riscă să o piardă chiar fără adversari din cauza lipsei de mobilizare a celor 1.650.000 de susținători cam dezumflați, ca și a celorlalte trei milioane de-a dreptul dezamăgite.

Acesta e suspendarea sa de către PSD, excepțională lansare pe gratis a campaniei sale electorale! Și atunci, oricîte sprîncene mirate s-or ridica prin jur, s-a grăbit omul să ne anunțe că avem ce face, alegîndu-i iarăși pe el și crema pesediștilor paraleli la Palatul Cotroceni., a scris Alina Mungiu Pippidi într-un editorial pe romaniacurata.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel