Iohannis: Banii în plus pentru primari, ceruți de Dragnea, nu reprezintă mită

Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, spune că sumele suplimentare de bani cerute de vicepremierul Liviu Dragnea pentru Ministerul Dezvoltării nu constituie mită pentru primari, pentru că aceștia nu transferă încrederea, și, implicit, votul cetățenilor, la partidul din care fac parte.

”Nu cunosc această propunere și n-am cum s-o comentez. Pot doar să bănuiesc că a existat la nivel de guvern o discuție pe bugetul anului viitor și că această sumă există pe undeva. Nu cred că este o mită. O să vă explic și de ce. Asta cu banii dați la primari ca să fie aleși ai noștri nu a funcționat niciodată. Nu cred că vor mai fi mari încercări în acest sens, pentru că nu cred că un om alege nu știu ce partid pentru că primarul a pus o bancă în parc, de exemplu. Votul se transferă destul de greu la partid”, a declarat edilul Sibiului, marți seara, la Realitatea Tv.

După ce Guvernul a tăiat la recitificarea bugetară din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea cere două miliarde în plus pentru a finanța proiectele locale ale primăriilor. Potrivit surselor Mediafax, banii au fost alocați în special pentru a fi puși la dispoziţia autorităţilor locale şi folosiţi anul viitor la diferite lucrări, precum cele din programul de reabilitare a sistemelor de apă şi canalizare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel