Iohannis avertizează: Nu voi fi un simplu spectator. La ce se referă

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, luni, de la tribuna Parlamentului, că nu va fi un simplu spectator în ceea ce priveşte numirea noilor şefi ai DNA şi ÎCCJ şi alegerile pentru CSM, exprimându-şi speranţa că în această zonă va fi o competiţie serioasă şi departe de zona politicului. 

"Anul acesta nu este unul de competiţie doar pentru mediul politic, ci şi un moment de inflexiune important pentru sistemul judiciar. Va trebui numit un nou procuror general, expiră mandatele conducerilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi, de asemenea, se vor desfăşura alegeri pentru Consiliul Superior al Magistraturii. (...) Sper că vom avea şi în această zonă o competiţie serioasă şi o dezbatere aşezată, în care să primeze valoarea, performanţa şi onestitatea. Cred că este important pentru soliditatea democraţiei româneşti şi a statului de drept ca alegerile pentru CSM să fie departe de zona politicului şi să fie păstrate strict în sfera reprezentării profesionale a magistraţilor în propriul for de conducere şi organ disciplinar", a spus Iohannis, în plenul Parlamentului.

Șeful statului și-a exprimat speranța că și în această zonă va exista o competiție serioasă și o dezbatere așezata în care să primeze valoarea, performanța și onestitatea. De asemenea, președintele Iohannis a subliniat că va acţiona în această chestiune în virtutea atribuţiilor sale.

"În ceea ce mă priveşte, ca preşedinte, nu voi fi un simplu spectator în acest proces şi nu mă voi limita la un rol formal. Voi acţiona, în virtutea atribuţiilor care îmi revin, pentru a mă asigura că parcursul pe care România a pornit în ceea ce priveşte întărirea statului de drept, independenţa justiţiei şi lupta anticorupţie este ferm continuat şi că sunt respectate cerinţele de profesionalism şi integritate", a afirmat şeful statului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel