Iohannis - Guvern, război pe buget. Pieleanu: Cât au costat gărzile de corp din Tenerife și Miami?

Administrația Prezidențială acuză Guvernul că blochează activitatea președintelui Klaus Iohannis odată cu tăierea bugetului la ultima rectificare.

Sociologul Marius Pieleanu susține că nu se poate face o analiză a situației reale fără să se facă public un proiect cu cheltuielile obiective ale Administrației Prezidențiale. 

"Nu îmi dau seama dacă publicul gustă sau nu astfel de decizii. Problema este de fond, de analiză rațională. Nu pot spune acum că până acum bugetul președintelui era unul mare sau mic dintr-un motiv simplu: nu știu care erau cheltuielile obiective ale Administrației Prezidențiale. Din nefericire, noi nu avem acces, poate că nici nu există, la proiectul de buget al Administrației Prezidențiale să vedem în ce măsură el este rațional și legal totodată astfel să mă pot pronunța cu discernământ asupra acestei decizii a Guvernului de a tăia fondurile. Evident că o țară care se respectă trebuie să își reprezinte propria demnitate și onoare națonală la cel mai înalt nivel. Cu alte cuvinte, trebuie să asigurăm președintelui, indiferent de numele lui, prestigiul necesar" , a declarat Marius Pieleanu la Antena 3.

Trebuie să promoveze turismul din România

Referitor la cheltuielile președintelui, profesorul Pieleanu susține că ar trebui să fie publice informațiile referitoare la cât au costat gărzile de corp în deplasările președintelui. "Chiar ne interesează pe noi, ca cetățeni contribuabili, nu din alt punct de vedere, cât au costat gărzile de corp din Tenerife și Miami? Că dacă mergea la Olănești la băi sau la Neptun vara, nu ne deranja foarte tare că mergeau și 10 gărzi sau 20 de gărzi acolo că evident costurile sunt mai mici. Cinci ani, cât este președinte, trebuie să promoveze turismul din România și să își facă concediile în România", a declarat sociologul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel