Iohannis, atac dur la PSD, în ședința solemnă

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a lansat un nou atac la adresa social-democraților în ședința solemnă de la Palatul Parlamentului cu ocazia aniversării a 15 ani de la aderarea României la NATO şi 70 de ani de la înfiinţarea Alianţei Nord-Atlantice.

Pentru România nu a fost deloc ușoară revenirea la democrație după epoca neagră a comunismului și de aceea merită salutat efortul conjugat al tuturor forțelor politice, diplomației și armatei. Cu atât mai condamnabile sunt acțiunile majorității PSD, care prin asaltul fără precedent în ultimii 30 de ani la adresa statului de drept riscă să fragilizeze statutul României în NATO și UE.

Nu întărirea democrației, nu consolidarea justiției, nu infrastructură care să garanteze inclusiv siguranța oamenilor, nu acestea sunt politicile PSD. Guvernarea PSD, vă spun acum, care a devenit sinonimă cu incapacitatea administrativă și diletantismul vulnerabilizează România. PSD eșuează să se ridice la importanța acestui moment strategic.

PSD eșuează să se ridice la importanța acestui moment strategic

Lipsa de respect manifestată de PSD față de Armată a culminat cu demersul de a contesta în justiție mandatul Șefului Statului Major al Apărării. Ca președinte, am responsabilitatea de a veghea la buna funcționare a instituțiilor publice. PSD a pus Armata României într-o situație delicată din rațiuni politicianiste.

Această guvernare eșuată reprezintă un risc pentru țară.

Incompetența guvernanților riscă să afecteze modul în care ne îndeplinim responsabilitățile NATO, a declarat Klaus Iohannis, în Palatul Parlamentului.

Vezi și: Iohannis se va consulta săptămâna viitoare cu partidele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel