Iohannis, mai mult atac la PSD, mai puține felicitări pentru Orban: Nu este niciun secret și o spun direct și pe față!

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a făcut o declarație după jurământul miniștrilor Guvernului Orban, de la Palatul Cotroceni, în care a atacat PSD. 

Declarațiile lui Klaus Iohannis: 

- domnule premier Ludovic Orban, vă doresc un mandat de mare succes chiar dacă, din păcate, nu va fi un mandat întreg, de patru ani și va fi un mandat ceva mai scurt, dar, prin compensare, va fi mai greu. 

- domnule președinte al PNL, Ludovic Orban, vă felicit pe dvs. și pe parlamentarii PNL și pe toți cei din partid care ați reușit un lucru incredibil: să convingeți partidele din Opoziție ca împreună să constituiți o nouă majoritate, înlocuind majoritatea toxică din jurul PSD, ați reușit să convingeți suficienți parlamentari pentru a vota moțiunea de cenzură care a înlăturat de la Putere guvernul eșuat PSD-ist, iar, astăzi, ați reușit, din nou, să convingeți partidele de Opoziție și alți parlamentari să voteze împreună cu PNL pentru guvernul Ludovic Orban. E o realizare foarte mare. Vreau să subliniez astăzi aici că ce s-a întâmplat astăzi e un exercițiu autentic democratic, un guvern a fost înlăturat prin majoritatea din parlament, un nou guvern a fost învestit printr-o nouă majoritate parlamentară.

- Vreau astăzi să felicit și pe ceilalți parlamentari care au votat alături de parlamentarii PNL. Sunt din USR, din UDMR, din ALDE, de la minorități, chiar din Pro România, unii chiar din PSD. 

”Felicitări și aprecieri”

- Dvs., toți, care ați votat pentru învestirea guvernului Orban, ați făcut un lucru foarte înțelept. Ați înțeles foarte bine să lăsați deoparte micul, meschinul aranjament politic într-un moment în care România a fost într-o criză guvernamentală, ați avut înțelepciunea de a vota acest nou guvern pentru a termina criza și pentru a dat României o șansă să meargă cu bine mai departe. Felicitări și aprecieri din partea mea pentru toți care au votat astăzi pentru învestirea Guvernului Orban. 

S-a terminat ”guvernarea pesedistă”, ”toxică”

- se termină astăzi guvernarea pesedistă care, în diferite variante, a durat aproape trei ani, guverne toxice pentru români, pentru România care au stricat foarte multe proiecte și foarte multe abordări ale României. Este foarte bine că această etapă s-a terminat astăzi și avem șansa să avem un guvern care va primi, sper, suficient sprijin în Parlament pentru a începe reconstrucția, pentru a repune România pe calea cea bună. 

- Am mai spus-o și o mai spun: România putea să fie mult mai departe. România putea să aibă mai multe autostrăzi, mai multe școli, mai multe spitale, mai multe proiecte pe fonduri europene, mai multe proiecte pentru români. În ultimii 30 de ani, România nu s-a dezvoltat mai mult și mai bine din cauza PSD-ului. Nu este niciun secret și o spun direct și pe față! 

- Această schimbare care s-a finalizat astăzi cu succes este încununarea unei lupte de uzură dusă în ultimii trei ani de mine împreună cu opoziția parlamentară și a fost încununată de succes. 

- Acest succes, trebuie să recunoaștem, este indus de voința populară. La europarlamentare, s-a văzut o schimbare a atitudinii în rândul românilor, care au votat altfel decât la parlamentarele din decembrie 2016, au votat pentru România modernă, pentru România europeană care va fi repusă, din această seară, în funcțiune.

- Au votat românii, la referendumul din 26 mai pentru o Românie dreaptă, pentru o justiție puternică, pentru continuarea luptei anticorupție. Votul pe moțiunea de cenzură și pe învestitura de astăzi vine ca răspuns la ce au dorit să ne spună românii, că s-au săturat de PSD

- Începe un mandat nou, greu, dar care poată să aducă foarte multe satisfacții pentru partidele care se implică și pentru români. Vă doresc să găsiți sprijinul necesar pentru a vă pune în practică proiectul și pentru a stopa dezastrul lăsat în urmă de guvernele PSD-iste. Deja, vă spun sincer, mă tem de ce vor găsi noii miniștri în ministere

Se actualizează 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel