Iohannis, atac la politicieni: Încearcă să vândă

Președintele Klaus Iohannis a profitat de ocazia participării la deschiderea Salonului Internațional de Carte Bookfest pentru a arunca o nouă săgeată către politicieni, dar și către anumite mijloace media despre care susține că furnizează știri fabricate. 

Klaus Iohannis a atacat, la deschiderea Salonului Internațional de Carte Bookfest, tipul de promovare pe care o fac politicienii, dar și cum anumite medii ar furniza informații false."Nu putem să repetăm la infinit o știre pentru a o face mai adevărată. Există știri, există știri fabricate, există informații, există informații false. Iar fiecare dintre noi trebuie să aibă instrumentarul intelectual pentru a evalua aceste lucruri. Simplul fapt de a spune adevărul în ziua de astăzi, când suntem inundați de informații, de știri, nu este suficient.(...) Vedem zilnic cum, din varii motive, primim informații, primim știri, dintre care multe sunt create pentru manipulare" a declarat Iohannis.

Au fost folosite pentru manipulare

"Fake news sau știri false au existat dintotdeauna. Ele au fost folosite pentru manipulare, pentru publicitate, pentru promovare. Ceea ce trebuie să știm noi este să evaluăm valoarea acestor informații. Cu siguranță că există două categorii principale generatoare de știri nu neapărat corecte, ca să mă exprim așa: sunt agențiile de publicitate și politicienii. Agențiile de publicitate creează informații de multe ori cu aparență științifică care sunt create și gândite într-un singur scop: să vândă un produs. Sunt politicienii care încearcă vândă un singur produs: pe ei înșiși. Atunci este nevoie de o educație solidă care permită cetățeanului din ziua astăzi să judece informația, opinia și să decidă în consecință", a mai spus Iohannis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel