Iohannis, atac la Dragnea. Chirieac, observație-cheie după mesaj: ”Este regretabil”

Președintele Klaus Iohannis șicei doi președinți ai celor două camere ale Parlamentului
Președintele Klaus Iohannis șicei doi președinți ai celor două camere ale Parlamentului

Președintele Klaus Iohannis a postat în urmă cu puțin timp un mesaj în memoria celor căzuți acum 29 de ani în timpul Revoluției, dar a lansat un nou atac la Liviu Dragnea și la tema amnistiei și grațierii.

Bogdan Chirieac a comentat la România TV mesajul președintelui. Analistul politic a subliniat faptul că este regretabil că tema Revoluției este utilizată de președintele Klaus Iohannis în scop politic.

„Este regretabil faptul că într-un moment în care ne aducem aminte de sacrificiul din decembrie 1989, al acelor oameni fără de care nu ar fi existat România modernă de astăzi, amestecăm lucrurile cu politicul. Este regretabil”, a precizat Bogdan Chirieac.

Întrebat cum comentează scrisoarea președintelui Iohannis, care a cerut premierului Viorica Dăncilă să-i prezinte ordinea de zi a ședințelor de Guvern, teama președintelui fiind o OUG pe amnistie și grațiere, analistul politic a precizat:

„Domnul președinte Iohannis se află în grevă prezidențială de multă vreme. Nu numește miniștri, procurori șefi, nu revocă pe nimeni. La fel cum dânsului nu i se poate întâmpla nimic, la fel nici doamnei Dăncilă nu i se întâmplă nimic dacă nu îi trimite ordinea de zi. Nu există o prevedere sau o sancțiune”, a precizat analistul.

„Vremurile despre care vorbește președintele Iohannis s-au întâmplat în ultimii ani ai lui Traian Băsescu și în primii ani ai mandatului său, o epocă neagră, așa cum proceda NKVD-ul sau Securitatea comunistă, ridicau oameni iar apoi se gândeau ce vină au. Când spune (n.r. - președintele Iohannis) că ”nu ne vom întoarce la acea epocă”, nu știu ce să cred și la ce se referă domnul președinte. Nu ne întoarcem la primii ani din mandatul său în care drepturile și libertățile au fost călcate în picioare de statul subteran?”, a concluzionat Bogdan Chirieac.

Mesajul președintelui Iohannis

"În urmă cu 29 de ani, românii apărau cu propria viață libertatea și democrația. Idealurile Revoluției din Decembrie 1989 stau la baza Constituției noastre, care este garanția supremă că sacrificiul pentru drepturi și libertăți fundamentale nu a fost în zadar. Astăzi, memoria acestor martiri este întinată de încercările disperate ale unor infractori, în frunte cu Liviu Dragnea, de a impune amnistia și grațierea. România nu se va întoarce la epoca de neagră amintire a partidului-stat", a zis Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel