Iohannis, atac la Băsescu: E părtinitor, lipsit de independență

iohannis dc
iohannis dc

Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat astăzi că Traian Băsescu nu a fost niciodată un președinte ”obiectiv, independent și deasupra intereselor partinice”, ci unul părtinitor.

”A plecat vreodată din politică? A fost vreodată acel preşedinte obiectiv, independent şi deasupra intereselor partinice? Niciodată. Tot timpul a fost părtinitor. Tot timpul a ţinut partea PDL, ba chiar a ţinut un fel de guvern marionetă, a jucat rolul opoziţiei când a venit USL la putere. A fost tot timpul în politică şi acolo va rămâne”, a afirmat primarul Sibiului.

Anunțul lui Traian Băsescu, care a spus ieri că nu se mai retrage din viața politică, nu l-a surprins pe liberalul Iohannis. ”Pe mine nu m-a surprins, cred că pe nimeni nu a surprins. Eu recunosc, că pe mine m-a surprins suprinderea unor comentatori”, spune edilul.

Klaus Iohannis povestește că relația sa cu Traian Băsescu s-a răcit în ultimii ani. Primarul Sibiului spune că nu s-a așteptat să fie sunat de Băsescu după Congresul PNL, lucru care s-a și întâmplat. În schimb, președintele PSD, Victor Ponta, l-a sunat pentru a-l felicita pe Iohannis după reuniunea liberalilor, premierul știind că primarul Sibiului va deveni liberal.

”Primul-ministru m-a sunat, dar preşedintele, nu. (Premierul n.r.) m-a felicitat, i-am mulţumit, am discutat politică prin telefon. Da, ştia că urmează să fiu membru PNL. Cred că a bănuit bine (şi că voi fi ales prim-vicepreşedinte - n.r.)”, a precizat Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel