Chirieac: Fix asta a făcut astăzi Iohannis. E ABERANT

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Bogdan Chirieac a declarat, marți, la emisiunea "Esențial", de la Antena 3, că declarațiile de presă ale președintelui Klaus Iohannis la Aachen sunt de distrugere a imaginii României.

Bogdan Chirieac l-a criticat pe Klaus Iohannis după declarațiile pe care președintele României le-a făcut la Aachen, după ceremonia de semnare a Tratatului de cooperare și integrare franco-german. Analistul susține că discursul despre pușcărie și infractori într-un asemenea context este nepotrivit și aduce prejudicii României.

"Cine îl sfătuiește pe Klaus Iohannis, domnule?"

"La Aachen, a avut loc un eveniment crucial pentru următoarele trei decenii. Cu vreo 29 de ani în urmă, după căderea comunismului în Europa de Est, François Mitterrand al Franței și președintele Helmut Kohl al Germaniei puneau la cale Uniunea Europeană de astăzi. Problema a fost întotdeauna înțelegerea franco-germană. Astăzi, fiindcă nici doamna Merkel nu va mai candida, nici domnul Macron, au hotărât să stabilească lucrurile pentru următorii 30 de ani. În orice caz, vom avea Statele Unite ale Europei. În acest moment extraordinar, care rămâne în istorie, având acest noroc formidabil ca România să dețină președinția Consilului Uniunii Europene, participă președintele României, domnul Klaus Iohannis. În loc să statuezi momentul, să dai consistență României, să spui ceva de genul, pentru noi cei din Est care am beneficiat de primul tratat, că eram în zona gri și acum suntem în Europa, pentru numele lui Dumnezeu, avem așteptări mari, dorim ca periferia să devină mai frumoasă și mai prosperă decât centrul, la fel cum se întâmplă în statele civilizate unde satele sunt mai bune de trăit decât marile orașe, te apuci și spui la Aachen despre procurori, despre justiție, despre pușcărie. Cine îl sfătuiește pe Klaus Iohannis, domnule? ", susține analistul.

Citește și: ÎCCJ, complete nelegale. Iohannis - Toader, atac: OUG, cras neconstituțională

"Fix asta a făcut astăzi președintele"

"Până la urmă nici nu merită să comentăm ce a spus el acolo că apropo de Constituție, el o încalcă în fiecare zi. Nu ne interesează. Guvernul Năstase care a lucrat în acest sens în anii 2000, Emil Constantinescu care ți-a deschis porțile Occidentului, că a început negocierile în 1999 la Helsinki, ți-au adus România acolo. Acum ți-a venit rândul să deschizi președinția rotativă, de asta ai fost invitat, pentru că totul se întâmplă în Europa unită. Tu te apuci la Aachen să discuți de pușcărie, să vorbim de Udrea și de Vicol și de Niță și de Cocoș, e aberant când nivelul este cu totul altul. Este cum ne-ar invita Regina la recepție la Buckingam Palace și noi am merge în short și în șlapi. Fix asta a făcut astăzi președintele Klaus Iohannis" a declarat Bogdan Chirieac. 

Citește și: Dăncilă, propuneri miniștri. Iohannis râde de "timpul rezonabil" în care va răspunde

"Vor face din nou headline cu corupții din România"

"Analistul susține că astfel de teme, precum cele despre justiție și cătușe, ar fi trebuit evitate la Aachen. Luați avionul de la Aachen, veniți înapoi la București și mâine faceți la București conferință de presă și ziceți că iubesc cătușele, toată lumea la pușcărie, spuneți ce vreți, dar la Aachen nu discuți despre așa ceva. Pentru că România este una singură și va trece, suntem pe cale să traversăm războiul româno-român, suntem la o cotitură, se întâmplă lucruri, suntem în Europa, suntem foarte bine față de acum 20 de ani, că nu se poate spune că nu suntem, că ne bate Dumnezeu. Și te duci acolo să vorbești despre lucrurile astea spre disperarea agențiilor de presă care vor face din nou headline cu corupții din România și așa mai departe", a conchis Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel